Під час перерахунку голосів з деяких виборчих дільниць на ОВК вимкнули світло. Членам комісії лишилось перерахувати голоси виборців з однієї дільниці. Станом на 22:15 енергопостачання не відновилось.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, близько 21:50 в приміщенні окружної виборчої комісії зникло світло. Більшість членів ОВК залишили свої місця. Комісія мала перерахувати останні голоси виборців з останньої дільниці.

19 07 Poltavschina chergove minuvannya ovk pryjizd 4 nardepiv vid batkivschiny ta znyknennya svitlaphoto1

Окрім того, за кілька годин до цього до ОВК приїхала народний депутат від ВО «Батьківщини» Надія Савченко. Вона стала вже четвертим нардепом, котрі стежать за підрахунком голосів у ОВО №151. Усі представляють партію «Батьківщина». Раніше до ОВК прибули Іван Крулько, Сергій Євтушок та Ігор Луценко.

19 07 Poltavschina chergove minuvannya ovk pryjizd 4 nardepiv vid batkivschiny ta znyknennya svitlaphoto2

Протягом дня двічі надходило повідомлення про замінування приміщення ОВК. Останній раз «мінували» комісію близько 21:00. Крім цього, кандидат Валентин Манько виступав з вимогою перерахунку голосів на всіх дільницях.

Нагадаємо, ОВК назначила перерахунок голосів виборців з семи дільниць. Станом на 22:00 опрацьовано 99,53% протоколів. Лідирує кандидат від ВО «Батьківщина» Руслан Богдан – 21,8%. На другому місці самовисуванець Олексій Рябоконь – 16,78%.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.