Своє виборче турне Хмельниччиною кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок розпочав із відвідування оптового ринку в обласному центрі. Як він пояснив журналістам, тут формується середній клас, який має роботу і доходи від неї, але «починає думати й іншими категоріями – не тільки про шматок хліба для своїх родин, а й про вплив на владу, контроль цієї влади, про духовні підвалини в суспільстві».

Саме тут лідера ВО «Свобода» знайшли селяни із с. Шарівка Ярмолинецького району і поскаржилися на поведінку агрохолдингу «Аграрна компанія 2004», заснованого Сергієм Лабазюком, чинним депутатом Верховної Ради України. Шарівчани поскаржилися, що ця компанія використовує майно і землі ДП «Дослідне господарство «Шарівка» без згоди громади. «Ми за останні копійки їздили до Міністра сільського господарства Ігоря Швайки, але й він нас не вислухав. Усі розводять руками, бо Сергій Лабазюк депутат», - розповіла представниця ображених селян. У їхньому зверненні йдеться про те, що представники ПП «Аграрна компанія-2004» перешкоджають шарівчанам самостійно вести посівну й обробляти посіви і їхні дії популяризують місцеві підконтрольні телеканали. Олег Тягнибок пообіцяв передати звернення Генеральному прокурору України й особисто контролювати розв’язання конфліктної ситуації.

Також Олег Тягнибок зустрівся з громадянами у містах Городок, Дунаївка та Кам'янець-Подільський. Люди найбільше нарікали на нерівність соціальних виплат. «Аби гарантувати справедливість, необхідно надавати таку грошову допомогу адресно. Це посприяє підвищенню матеріального благополуччя незахищених верств населення», – вважає Олег Тягнибок. «Аби вийти із глибокої економічної кризи, потрібно забезпечити енергетичну незалежність держави. Крім того, повернувши незаконно виведені олігархічними кланами до офшорних зон кошти, вдасться збільшити дохідну частину бюджету», - зазначив політик.

Tiahnybok horodok

Крім того, Олег Тягнибок наголосив на необхідності логічного завершення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях і збереженя територіальної цілісності України. На його переконання, керівництво з Києва потрібно передавати на місця, утверджувати пряме народовладдя. І це передбачено у «Програмі захисту українців», з якою лідер ВО «Свобода» іде на вибори.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.