Вчора, 26 січня, близько 23 години у під’їзді багатоповерхівки скоїли напад на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області. Він пов’язує цей випадок із професійною діяльністю.

«Вчора у під’їзді будинку де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх  особистих речей. Цей випадок пов’язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області», – зазначив .

Омбудсмен написав заяву в поліцію, також звернувся в медичний заклад.

Євген є заявником до поліції у одній справі щодо розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних на білбордах із зображенням одного із кандидатів у Президенти  України та свідком ще у ряді подібних заяв в поліцію по білбордах із зображенням інших п’яти кандидатів. 

«Виборча кампанія тільки розпочалася, а на представника ОПОРИ скоєно напад. Ми розцінюємо цю подію як тиск на спостереження. І у будь-якому випадку  будемо об’єктивно і неупереджено фіксувати перебіг виборів Президента України у Кіровоградській області», – наголосила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області.

Нагадаємо, представники ОПОРИ міста Кропивницький  написали заяви у поліцію щодо розміщення білбордів без вихідних даних із зображенням кандидатів у Президенти Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Валентина НаливайченкаАндрія  Садового, Сергія Капліна. А також 22 січня у Кропивницькому склали заяву до поліції на ймовірне порушення закону України «Про вибори Президента України» щодо розміщення білборда без вихідних даних кандидата Олександра Шевченка.

(#вибори; #opora; #опора)