За ініціативи Гришковецького селищного голови Ірени Лісової, яка є кандидатом на посаду голови цієї ж ОТГ та за підтримки народного депутата та потенційного кандидата в Президенти Юрія Дерев`янка Бердичівська районна лікарня отримала гуманітарну допомогу.

Інформація про це розміщена на  сайті Бердичівського телеканалу.

«Бердичівська районна  лікарня отримали міжнародну гуманітарну допомогу.  Зазначимо, що передача гуманітарного вантажу відбулася за ініціативи Гришковецького селищного голови Ірени Лісової  та за підтримки народного депутата та кандидата в Президенти України Юрія Дерев`янка, а також міжнародного благодійного  фонду “Альбатрос” який висловлює слова вдячності за підтримку в транспортуванні вантажу  депутатам Бердичівської  міської ради Станіславу Лужанському й Андрію Чепілю, а також приватному підприємцю Олекcандру Блащуку», – йдеться в повідомленні.

18 12 Zhytomyr Dopomoha Likarni18 12 Zhytomyr Likarnia dopomoha

У коментарі ОПОРІ Ірена Лісова інформацію не спростувала і не підтвердила.

«Вчора передавалася допомога? Ну не знаю, зараз багато такої інформації різної ходить. Я вам потім передзвоню», – зазначила Ірена Лісова. Однак, на дзвінки більше не відповідала.

Відповідно до Постанови №76 Гришковецької селищної виборчої комісії Бердичівського району Ірена Лісова є кандидатом на посаду голови Гришковецької ОТГ.

18 12 Zhytomyr Hryshkivtsi postanova

Отримати коментар Юрія Дерев’янка не вдалося. Прес-секретар нардепа Анна Музика в телефонній розмові зауважила: «Я взагалі про це нічого не знаю, не можу прокоментувати. Надішліть на пошту в чому там суть, я з’ясую і відпишу вам». ОПОРА надіслала інформацію, але відповіді так і не отримала.    

Надати гуманітарну допомогу Бердичівській лікарні Ірена Лісова та Юрій Дерев’янко  вирішили за власної ініціативи. Про це в коментарі ОПОРІ розповів головний лікар Бердичівської ЦРЛ Андрій  Мирончук.

 «Лікарня не зверталася до благодійників.  Це їхня ініціатива була», – розповів головний лікар.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА важко розмежувати дії Лісової, як кандидатки в голови ОТГ та селищної голови.

«ЗМІ її висвітлювали як голову селищної ради, але не варто забувати, що вона також є і кандидатом в голови ОТГ. По факту це може ставити інших кандидатів в нерівні умови. Що стосується дій ймовірного кандидата на посаду Президента, наразі не можна говорити про якісь порушення виборчого законодавства, оскільки ще нема виборчого процесу, однак тут також може виникнути нерівність інформаційної присутності учасників виборчого процесу», - зазначила вона.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини 3 статті 56 цього Закону».

Також Законом “Про місцеві вибори” (частина 4 статті 60) забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Як повідомляла ОПОРА, на посади шістьох голів ОТГ претендують 22 кандидата, ана 140 депутатських мандатів у ОТГ претендують 646 кандидатів.

Нагадаємо, у Лугинах одночасно два нардепи привітали подарунками місцевих самоврядуванців. У Житомирі партія «Об’єднання «Самопоміч» провела для мешканців міста безкоштовну медичну акцію, а  в осередку партії «БПП «Солідарність» роздавали продуктові набори та квитки в кіно.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)