Новостворений склад Новомосковської районної виборчої комісії Дніпропетровської області так і не приступив до виконання роботи. У зв’язку з цим Центральна виборча комісія 4 грудня внесла зміни до складу комісії.

Нагадаємо, що 26 листопада, у зв’язку з фактом одноразового грубого порушення Новомосковською виборчою комісією, ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Новомосковської районної виборчої комісії, а 29 листопада утворила новий склад ТВК.

За словами голови Дніпровської міської організації Радикальної партії Олега Ляшка Юлії Ревенко, зранку 30 листопада 16 членів Новомосковської районної комісії підтвердили свою участь, але ввечері кворуму на засіданні комісії так і не було. «Попередня голова (Голова Новомосковської районної виборчої комісії – ред.) Маміна Лариса не віддала ані ключи від сейфу, ані печатку, телефон не відповідає. Визвали поліцію», - повідомляє вона.

4 грудня Центральна виборча комісія знову розглядала питання бездіяльності Новомосковської комісії – Постановою № 242 було внесено чергові зміни її складу.

«Запропоновані одним із суб’єктів подання, а саме «БЛОКОМ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», члени комісії не ходили на засідання комісії регулярно. Комісія не може зібратись, прийняти присягу тощо. Ми звернулись до суб’єкта подання з пропозицією змінити кандидатури, і вони внесли оперативно кандидатури», - зазначила член ЦВК Світлана Кустова.

Заступницею голови комісії призначено Тетяну Кабаченко від місцевої організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ". Також у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії, до складу комісії включено Владислава Кічко ( ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ").

Нагадаємо, ЦВК своєю постановою від 23 листопада 2018 року № 226 зобов’язала Новомосковську районну виборчу комісію Дніпропетровської області до 25 листопада 2018 року включно утворити Черкаську селищну виборчу комісію та сформувати її склад у зв’язку з призначенням перших виборів депутатів Черкаської селищної ради та Черкаського селищного голови на 23 грудня 2018 року.

Веб-сайт | | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)