Станом на 18 вересня екс-голова Одеської обласної ради Микола Пундик не є офіційним кандидатом в народні депутати, але вже активно агітує за себе, до того ще й забороненими законом методами.

 

Ізмаїльське товариство діабетиків на одному з новинних сайтів Ізмаїла «INFOречье» виклали інформацію про те, що «Центр соціальної реабілітації інвалідів - хворих на цукровий діабет» отримав партію Діаформіну в кількості 500 упаковок, який призначений для безкоштовної видачі хворим цукровим діабетом міста Ізмаїла та Ізмаїльського району. Безкоштовний препарат діабетикам видають за адресою м Ізмаїл, вул. Леніна, 107, в магазині «Бажаємо здоров'я». Спонсором такої покупки, саме і є поки тільки потенційний кандидат у народні депутати України Микола Пундик, який не так давно взяв Центр на своє піклування. Слід зазначити, що, відповідно до п. 14 ст. 74 закону «Про вибори народних депутатів України», такі дії є непрямим підкупом виборців, коли ці дії вчиняє зареєстрований кандидат у народні депутати. У цьому ж випадку прослідковуємо очевидний факт маніпулювання як виборцями, так і виборчим законодавством.

Також, за інформацією спостерігача Громадської мережі ОПОРА, в центрі міста Рені була встановлена агітаційна палатка, в якій кожний бажаючий міг отримати «подарунковий набір», що включає: повітряну кульку та пакет з іменем Миколи Пундика, газету, на першому аркуші якого зображений потенційний кандидат та упаковку печива.

1 pundyk

Нагадаємо, що за даними ЦВК, в окрузі № 143 с центром у м. Ізмаїл (де Микола Пундик і розгорнув свою агітаційну кампанію) офіційно зареєстровані кандидатами до парламенту лише 4 особи: Володимир Боделан, Юрій Маслов, Сергій Павлухін та Дмитро Шидєрев.

Микола Пундик був обраний в Одеську обласну раду від Партії регіонів, з 2010 до 2014 року був головою ради. На відміну від своїх соратників, після лютневих подій фракцію Партії Регіонів в обласній раді не покинув.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.