Посад у ТВК позбулися також секретар та двоє членів комісії. Усі заміни відбулися за поданнями партійних організацій.

 

Постановою ЦВК № 454 від 16 жовтня 2015 року було внесено зміни у склад Хмельницької обласної виборчої комісії. Зокрема достроково припинено повноваження голови ТВК Наталії Кострубської (від місцевої організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»). Підставою для такого рішення ЦВК, як зазначено в постанові, стало внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Відтепер очолюватиме ТВК інший представник «СОЛІДАРНОСТІ» – Костянтин Раац. 

Як зазначила у телефонній розмові з кореспонденткою «Точки ОПОРИ» Наталія Кострубська, про причини дострокового припинення її повноважень вона нічого не знає, а такі заміни – звична справа у роботі виборчих штабів.

Окрім голови Хмельницької ОВК за поданнями парторганізацій ЦВК змінила також секретаря та двох членів комісії: Ольгу Гаман («Об’єднання «Самопоміч»), Ярослава Гуменюка («Нова держава») та Юрія Юдіна («БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»). За них тепер працюватимуть Юрій Сергійчук, Анатолій Давидов та Павло Дзюбак відповідно.

Нагадаємо: нещодавно між головою та членами ОВК виник конфлікт, причиною якого стало одноосібне рішення Натілії Кострубської щодо визначення підприємства, яке друкуватиме виборчі бюлетені . На засіданні 12 жовтня 10 з 11 присутніх членів визнали дії очільниці комісії такими, що порушують ч. 2 ст. 75 Закону України «Про місцеві вибори».

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.