Для зниження рівня дитячої смертності  і збільшення кількості сучасного медичного обладнання в обласних дитячих лікарнях, благодійним фондом «Дитячий світ» два роки тому започатковано програму «Здорові діти в щасливій країні». Впродовж своєї недовгої діяльності фонд вже надав допомогу десятьом обласним дитячим лікарням та проводить різні благодійні акції для збору коштів, одна з яких «Квітка життя».

Минулих вихідних понад 30 громадських організацій і понад 1 тис. волонтерів по всій Україні збирали кошти для боротьби з дитячою смертністю. Коломию до акції долучили активісти Громадянської мережі ОПОРА, які проводили збір коштів в місті. Попри невисоку довіру людей до акцій такого типу, жителі Коломиї перевершили очікування організаторів, активність коломиян вища, ніж очікувалось. Мало хто з тих, до кого зверталися волонтери відмовляв у допомозі дітям. Хоча траплялись й противники акції, але на фоні благодійників вони були зовсім непомітними. Найбільше зацікавлення проявляли молоді батьки й дівчата. Це підтвердження актуальності даної проблеми, оскільки одні вже могли стикатись з проблемою незадовільного медичного обслуговування дітей, а інші бояться зіткнутись в майбутньому.

Медицина повністю лежить не плечах держави, але через те, що в даній сфері ведеться неефективна політика, кошти, що отримують медичні заклади – це мізер від необхідного. Без меценатів й участі громади розвиватись даній сфері важко, а тим більше нарощувати м’язи в технічному забезпеченні.

Протягом лише двох днів акції жителі Коломиї надали допомогу дитячим реанімаціям на суму 993 грн. 60 коп., які зранку 10 листопада були перераховані Всеукраїнському благодійному фонду «Дитячий світ», з цільовим призначенням «Придбання медичного обладнання для дитячих медичних закладів».

Зняття пломб зі скриньок для збору коштів та підрахунок коштів вівся в присутності представників Громадянської мережі ОПОРА, Надра Банку та газети Коломийська правда.