8 травня Громадянська мережа ОПОРА організувала тренінг для журналістів Чернівецької області на тему: "Робота медіа під час виборів: права та обов'язки. Зміни до закону Про доступ до публічної інформації". Близько 20 представників місцевих ЗМІ, студентів-випускників кафедри журналістики Чернівецького національного університету дізнались про специфіку роботи представників у виборчий період, права та обов'язки представників медіа, а також дізнатись про зміни в інформаційному законодавстві.

На запрошення ОПОРИ тренінг журналістам провів один з кращих медіа-юристів України, медіа-тренер Олександр Бурмагін. Протягом трьох годин в форматі презентацій, запитань-відповідей, тренер розповів учасникам заходу про медіа-складову виборчого законодавства та нові можливості, які надані журналістам змінами до закону про доступ до публічної інформації. Презентації Олександра Бурмагіна можна переглянути тут.

Журналістів ж найбільше цікавили питання про отримання інформації щодо виборів від виборчих комісій, органів влади та місцевого самоврядування, роботи у день виборів, захисту своїх професійних прав у випадку перешкоджання журналістській діяльності.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/ 

che1

 

che2

Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.