8 вересня на Луганщині відбулись засідання територіальних виборчих комісій в Луганській області. На перших засіданнях члени комісії прийняли присягу та розглядали організаційно-технічні питання роботи ТВК. На Луганщині було створено 13 ТВК, з яких 6 ТВК відвідали спостерігачі ОПОРИ (Лисичанська, Сєвєродонецька і Рубіжанська міські виборчі комісії та Кремінська, Сватівська і Старобільська районні виборчі комісії). Перші засідання було проведено вчасно і без порушень.

В усіх відвіданих спостерігачами ОПОРИ комісіях було дотримано кворум. В  Кремінській районній виборчій були відсутні 2 члени з 9, в той час як засідання Сватівської районної виборчої комісії прогуляли 3 члени з 14. Також 3 члени були відсутні на засіданні Рубіжанської міської виборчої комісії, в складі якої також 14 членів. По одному члену не з’явилось на засідання Лисичанської (13 членів) і Сєвєродонецької (17 членів) міських виборчих комісій. Найбільший показник відсутності членів на засіданні ТВК на Луганщині дала Старобільська районна виборча комісія – 4 члени з 16 не з’явились на перше засідання комісії.

За суб’єктами подання до складу ТВК, найбільший показник за прогульниками перших засідань ТВК має «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 5 членів. 3 члени від ВО «Батьківщина» і 2 члени від «Опозиційного Блоку» не з’явились на засідання своїх комісій. По одному члену не прийшли на засідання від Українського Об’єднання Патріотів «УКРОП», Об’єднання «Самопоміч».

Основними причинами відсутності були неможливість додзвонитись до членів комісії (7 членів), відсутність у місті проведення засідання ТВК члена комісії (4 члени) та неможливість члена комісії прибути вчасно на засідання ТВК (3 члени).

0 Lugansk TVK vidsutnist podannia