У межах роботи над збором інформації для інтерактивної мапи приймалень представники ОПОРИ дізнавались адреси та контакти приймалень депутатів-мажоритарників та парламентських партій на Черкащині. Як виявилось, не всі охоче діляться цими даними, а також доволі непросто знайти їх у відкритих джерелах. Тож як працюють і де знаходяться приймальні народних депутатів та парламентських політичних партій на Черкащині читайте в матеріалі та дивіться на мапі.

Депутати-мажоритарники

Передовсім, аби зібрати актуальну інформацію, представники ОПОРИ звернулись до партій та депутатів із офіційними запитами. Із шести чинних мажоритарників від Черкащини на запит ОПОРИ щодо контактів та адрес приймалень відповів лише нардеп від 196 ОВО, представник партії “Слуга народу” Андрій Стріхарський. Утім адреси та контакти його приймалень на окрузі опубліковані також у його профілі на сайті Верховної Hади.

Як з’ясувалося, в Андрія Стріхарського на окрузі діє п’ять приймалень, майже у всіх колишніх райцентрах його 196 округу, себто у Тальному, Шполі, Корсуні-Шевченківському, Городищі та Катеринополі.

Адреси та контакти решти мажоритарників Черкащини представники ОПОРИ шукали у відкритих джерелах.

Відтак, адреса та контакти приймальні депутатки від 194 округу, представниці партії “Слуга народу” Любові Шпак можна знайти в її профілі на сайті Верховної Ради. Адреса її громадської приймальні: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 17, каб.210. Звернутись до неї можна за телефоном +380638929314.

Достеменно з’ясувати адреси та контакти приймалень депутата від 195-го округу Олега Арсенюка не вдалося. Однак, згідно з одним зі знайдених у мережі документів, ймовірно, що його приймальня знаходиться за адресою м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького 36. На жаль, більш точної адреси та контактів добути з відкритих джерел не вдалося, як і не вдалося з’ясувати чи має депутат приймальні в інших населених пунктах свого округу.

Контакти та адреси приймалень депутата від 196-го округу, представника партії “Слуга народу” Сергія Нагорняка вдалося зібрати на його сайті. З’ясувалось, що на окрузі в депутата працюють шість приймалень. У Маньківці, Тальному, Звенигородці, Жашкові, Лисянці та Ватутіному.

Контакти та адреси приймалень представника 198-го округу, члена депутатської групи “Партія “За майбутнє” Сергія Рудика також опубліковані на його сайті. Приймальні депутата діють у Смілі, Черкасах та Кам’янці.

Розташування та контакти приймалень депутата від 200-го округу, представника ВО “Батьківщина” Антона Яценка з’ясувати також не вдалося. Зокрема і через те, що пошта депутата зазначена в його профілі на сайті Верховної Ради неактивна. На повідомлення у соцмережах із проханням надати запитувану інформацію представники нардепа також не відреагували. У відкритих джерелах наявні лише контакти та адреса приймальні нардепа у Жашкові, який не входить до його округу. Цю приймальню він відкрив минулого року під час місцевих виборів, коли представляв партію “За майбутнє” і очолював її список до Черкаської обласної ради.

Зрештою, відсутність опублікованих контактів приймалень ще не означає, що вони не працюють, однак відсутність можливості легко знайти такі контакти однозначно не є позитивною практикою.

Парламентські партії

Із п’яти парламентських партій лише дві відповіли на запит ОПОРИ. Контактами приймалень у обласному центрі поділились партії “Голос” та “Європейська Солідарність”.

Приймальня партії “Голос” розташована за адресою вул. В. Чорновола, 9/1. оф. 51. Контакти: Телефон: 380930360809; е-маil [email protected]. Графік роботи: пн-пт 10:00-17:00, сб-нд – вихідні. Керівник: Кошева Юлія Павлівна.

Приймальня “Європейської солідарності” розташована за адресою вул. Дашковича 34. Телефон 380632985884; email: [email protected]. Графік роботи: пн-пт 09:00-18:00, сб-нд – вихідні.

Контакти та адресу приймальні партії “Слуга народу” в Черкасах опубліковано на офіційному сайті партії. Розташована вона за адресою бульвар Шевченка 150. Телефон: 38073554-42-22; e-mail: [email protected].

Приймальня партії ВО “Батьківщина”, згідно з інформацією на сайті партії, розташована за адресою бул. Шевченка, 150. Телефони: +380472385020.

Контактів та адреси приймальні партії “Опозиційна платформа – За життя” знайти, на жаль, не вдалося. Утім, у профілі представника згаданої партії, нардепа Василя Німченка є адреса його приймальні в Черкасах, котра розташована за адресою вул. Надпільна, 248 А, оф. 104.

Окрім того, слід сказати, що в Черкасах наявна також приймальня партії “За майбутнє”, яка має досить чисельну групу у Верховній Раді. Згідно з сайтом політсили, її адреса: вул. Хрещатик, буд. 225, оф. 25. Телефон: 38(097) 748 97 99; e-mail: [email protected].

Зазначимо, що збір контактів та адрес приймалень триває, тож депутати та партії можуть надати актуальну інформацію представникам ОПОРИ в регіонах, зокрема і на Черкащині.