За перших пів року роботи у Верховній Раді зареєстровано 1 274 законопроєктів (1 093 подали депутати, 123 — Уряд, 58 — Президент). З них прийнято 158 проєктів, тобто 12,4% від загальної кількості.

У минулому скликанні за цей самий період часу в парламенті було зареєстровано на 504 законопроєктів більше, тобто 1 778 (1600 ініціювали народні депутати, 149 — Уряд, 27 — Президент). 

За пів року парламент ухвалив 158 законопроєктів (105 з них ініціювали депутати, 28 — Уряд, 25 — Президент). За аналогічний період роботи парламенту попереднього VIII скликання Верховна Рада прийняла 171 законопроєкт. 

Якщо дивитись у відсотковому значенні, то за пів року парламент ухвалив 12,4% від загальної кількості зареєстрованих законопроєктів, попередній склад Верховної Ради – 9,6%.

Зменшення кількості поданих до парламенту проєктів законів є позитивною практикою, оскільки в попередньому VIII скликанні реєструвалася значна кількість законопроєктів, які Верховна Рада просто не встигла розглянути. Проблема полягала в тому, що частина народних депутатів подавала законопроекти одноосібно (понад 40% законопроектів, які подавали депутати) або у співавторстві з декількома іншими народними депутатами. Такі законодавчі ініціативи практично не мали шансів бути ухваленими. 

Найвищий рівень підтримки мають ініціативи Президента (43,1%), на другому місці — законодавчі ініціативи Уряду (22,8%), на третьому — народних депутатів (9,6%). Схожа тенденція спостерігалася і в парламенті минулого скликання. 

Повний аналіз ОПОРИ щодо діяльності парламенту за пів року читайте за посиланням.