У Надвірнянській районній газеті «Народна воля» за 16 жовтня опублікована стаття «Підтримуємо кандидатуру Зіновія Андрійовича на посаду Надвірнянського міського голови», підписана активістами громадський організацій Надвірнянщини. Серед підписантів ОПОРА виявила посадових осіб виборчих комісій, яким закон прямо забороняє брати участь у передвиборній агітації.

Зокрема, статтю, в якій агітують виборців голосувати за конкретного кандидата на міського голову Надвірної, підписав Лесюк Ярослав Юрійович, який на час виборів займає посаду голови Надвірнянської районної ТВК та Яремчук Іван Ілліч, який у цьому районі очолює дільничну виборчу комісію № 2600480.

«Пункт 5, частини 1-ї статті 60 Закону «Про місцеві вибори» забороняє членам виборчих комісій протягом строку повноважень брати участь у передвиборній агітації. Порушникам цього обмеження загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів громадян», - наголошує координатор Громадянської мережі ОПОРА на Івано-Франківщині.

Представник ОПОРА звернувся у Надвірнянський районний відділ міліції з проханням провести перевірку за цим фактом.

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]


Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.