Депутати Верховної Ради зареєстрували законопроєкт щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів. У сфері громадських перевезень парламентарі пропонують розвивати електробуси та поетапно забороняти купівлю автобусів з двигунами внутрішнього згоряння.

Відповідну ініціативу №8172 подали 24 народні обранці 2 листопада 2022 року. Повний текст законопроєкту “Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України” опубліковано на порталі Верховної Ради. Із тим, що ж пропонують ініціатори проєкту закону, розбирались аналітики Громадянської мережі ОПОРА.

Перш за все, в законопроєкті введено низку термінів, не визначених чинним законодавством: автомобіль плагін-гібридний, електробус, електробус з подовженим запасом ходу, електромобіль, електромобіль вантажний, електромобіль легковий, станція зарядки електромобілів, низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб. Депутати відзначають, що хоч окремі з цих термінів і вживаються в нормативно-правових актах, їх застосування є хаотичним та не уніфікованим.

Також народні обранці пропонують внести зміни до технічних умов нового будівництва багатоповерхівок — зокрема, ввести вимогу забезпечувати не менше 50% місць для стоянки електромобілів станціями зарядки. Ініціатори законопроєкту планують унормувати приєднання та розміщення станцій зарядки електромобілів, а також спростити процедуру приєднання зарядних станцій до електричних мереж. Розміщувати електрозарядні станції та установки зберігання енергії пропонують дозволити на земельних ділянках будь-якої категорії земель та/або виду цільового призначення.

Законопроєкт містить і новації у сфері громадського транспорту та пасажирських перевезень. Зокрема,  якщо він набуде чинності, з 1 січня 2023 року до перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі регулярних пасажирських перевезень у містах районного та обласного значення будуть допускати винятково електробуси.

Значні зміни стосуються передусім міст із населенням понад 250 тисяч:

  • відсоткова частка електробусів серед парку автобусів на 1 січня 2025 року повинна становити не менше 25%;
  • відсоткова частка електробусів серед парку автобусів на 1 січня 2030 року повинна становити не менше 50%.

Законопроєкт забороняє:

  • з 1 січня 2025 року — здійснювати закупівлю у сфері громадського транспорту понад 50% автобусів з двигунами внутрішнього згоряння;
  • з 1 січня 2026 року — здійснювати закупівлю у сфері громадського транспорту автобусів з двигунами внутрішнього згоряння.

Натомість в усіх інших населених пунктах, тобто тих, де мешкає менше 250 тисяч осіб, депутати хочуть заборонити здійснювати закупівлі в сфері громадського транспорту автобусів із двигунами внутрішнього згоряння аж із 1 січня 2027 року.

За задумом ініціаторів законопроєкту, до перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у містах районного та обласного значення з 1 січня 2033 року допускатимуть винятково електробуси.

Поки що ця ініціатива перебуває на розгляді у комітетах.