ОПОРА у рубриці “Законопроєкт тижня” продовжує інформувати про важливі законодавчі ініціативи, які реєструються чи розглядаються на поточному тижні у Верховній Раді або підписані Президентом України. У цій рубриці ми не оцінюємо сам законопроєкт, лише інформуємо про його зміст.

Тиждень з 5 по 9 липня відведений для роботи парламентарів у комітетах, комісіях, фракціях та групах. Проте в парламенті продовжують реєструвати нові законодавчі ініціативи. Цього разу зупинимося на законопроєкті №5729, яким пропонується внести зміни до порядку здійснення закупівель в оборонній сфері та ряду пов'язаних з цим процесом законопроєктів. 

Ініціатори законопроєкту – 7 депутатів, які є членами Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки і представляють в парламенті фракцію “Слуги народу”.

Автори законопроєкту пропонують, зокрема, внести зміни до Закону “Про державну таємницю” та більше не відносити до неї інформацію:

  • про найменування, загальну кількість, вартість озброєння, військової техніки, боєприпасів, запасних частин та матеріалів до них, що закуповуються для потреб військових формувань (правоохоронних органів), крім випадків, коли є обґрунтовані підстави вважати, що розкриття такої інформації призведе до неможливості здійснення закупівлі. При настанні кожного окремого із таких випадків головний орган у сфері планування оборонних закупівель подає до Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки і РНБО обґрунтування щодо необхідності віднесення такої інформації до державної таємниці строком на 1 (один) бюджетний рік з можливістю пролонгації цього строку за наявності обґрунтування головним органом у сфері планування оборонних закупівель необхідності продовження віднесення такої інформації до державної таємниці;
  • про кількість, строки поставок військовим формуванням чи правоохоронним органам, спеціальним формуванням МВС для забезпечення їх боєздатності основних видів пального (мастильних матеріалів), речового майна та продовольства;
  • про факт та предмет закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення Збройних сил України та інших військових формувань та правоохоронних органів. Крім випадків, якщо окрема інформація про закупівлю становить державну таємницю. У такому разі окрема інформація розміщується у додатку до тендерної документації.

У тексті законопроєкту також йдеться, що інформація не може бути повторно віднесена до державної таємниці після розсекречення та оприлюднення.

Нагадаємо, що 16 липня 2020 року  народні депутати ухвалили 276 голосами Закон “Про оборонні закупівлі”. 1 січня 2021 року закон набув чинності. Він покликаний зробити закупівлі в оборонній сфері більш відкритими, прозорими та конкурентними. Закон передбачає можливість закупівель через міжнародні спеціалізовані організації, зокрема НАТО, водночас українському виробнику віддається цінова перевага до 10% порівняно з імпортною продукцією. Запроваджує річні та трирічні плани закупівель, які будуть складатися у форматі відкритих даних, замість державного оборонного замовлення, яке, в основному, було секретним. 

Що стосується порогу закупівель, то вони будуть проводитися для товарів і послуг оборонного призначення, інших товарів і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, для робіт оборонного призначення та робіт для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони – 1,5 мільйона гривень. Закон забороняє держзамовнику ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнути закупівлі.

У прикінцевих положеннях Закону зазначено, що з 31 березня 2021 року планування закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення здійснюється відповідно до цього Закону, а з 1 січня до 31 грудня 2021 року проведення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення буде здійснюється відповідно до цього Закону та Закону України “Про державне оборонне замовлення” відповідно до річного плану закупівель та затверджених основних показників оборонного замовлення на 2020 та 2021 роки для кожного державного замовника.

Проте, незважаючи на це, експерти профільних неурядових організацій наголошують на тому, що чиновники Міністерства оборони та Міністерства з питань стратегічних досліджень не спромоглися запровадити на практиці дію нового закону.

1 липня 2021 року на власному вебсайті Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості у відповідь на критику у свою сторону оприлюднило коментар щодо стану імплементації закону «Про оборонні закупівлі». У міністерстві зазначили, що державне оборонне замовлення, яке планувалося у 2020 році на 2021-й, наразі виконується державними замовниками. А планування оборонних закупівель на 2022, 2023 і 2024 роки, починаючи з 31 березня 2021 року, відбувається згідно із Законом України «Про оборонні закупівлі».