Громадянська мережа ОПОРА запустила цикл відеоблогів «Комітетське крісло», які у жартівливій формі пояснюють, як працюють комітети Верховної Ради. 

Програма «Комітетське крісло» складається з 4 відеоблогів, кожен з яких присвячений роботі парламентських комітетів та їхній взаємодії з зацікавленими сторонами. Ведучий – Андрій Сайчук.

Програми виходять щочетверга о 17:30 на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Громадянської мережі ОПОРА.

Перша програма вийшла 6 травня та присвячена тому, що таке комітети Верховної Ради, як вони формуються та які функції мають.

Коли ми уявляємо собі парламент, то перше, що приходить в голову – це, звісно ж, сесійна зала, виступи депутатів на трибуні, ухвалення доленосних законів, гарячі дискусії. А тепер забудьте про все це. Бо то лише сцена, а все найважливіше відбувається за її лаштунками - у комітетах, де народжуються закони. Адже парламент – це в першу чергу що? Законодавчий орган! 

Що таке парламентські комітети? Як вони формуються? Чи усі комітети однаково важливі? На ці питання спробуємо відповісти у нашому блозі.

Підготовлено Громадянською мережею ОПОРА в межах проєкту «Інклюзивні комітети як запорука якісного законотворення» за підтримки Програми USAID РАДА, що виконується Фондом Східна Європа.