У травні 65 депутатів пропустили більше 30 % голосувань у парламенті, з них 29 - депутати фракції «Слуга народу», 10 - «Батьківщина», 7 - “Опозиційна платформа - За життя”, 6 - «Голос», 5 - позафракційні, 5 - «Європейська Солідарність», 6 - «За майбутнє», 2 - «Довіра».

Відповідно до ухвалених у жовтні 2019 року парламентом змін до законодавства тепер відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюється участю їх у голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.  Обранцям, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць. Таке рішення по депутатах мають прийняти у Комітеті з питань Регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Сума цих коштів дорівнює розміру місячної заробітної плати народного депутата і не підлягає оподаткуванню. 

Відповідно до Постанови про фінансове забезпечення народних депутатів України посадовий оклад одного народного обранця коливається від 10 до 12 прожиткових мінімумів (від 20 270 гривень до 24 324 гривень у 2020 році). Зарплата депутата, крім посадового окладу, включає ще надбавки та доплати (для депутатів, які мають науковий ступінь або почесне звання).

100% голосувань пропустили 9 депутатів, зокрема Альона Шкрум (Батьківщина), Анжеліка Лабунська (Батьківщина), Вадим Столар (ОПЗЖ), Валерій Дубіль (Батьківщина), Віктор Балога (За майбутнє), Віталій Данілов (Батьківщина), Сергій Рудик (позафракційний), Володимир В'ятрович* (ЄС) та Яна Зінкевич (ЄС). 

*Володимир В'ятрович повідомив про перебування на лікарняному у період з 3 по 27 травня. 

Парламент у травні підтримав медиків, ухвалив “антиколомойський” закон та змінив правила е-декларування