Громадянська мережа ОПОРА продовжує традиційні прямі включення по четвергах «ОПОРА Live» у форматі міні-інтерв’ю зі стейкхолдерами, які можуть впливати на політичні процеси в країні. Гостем сьогоднішнього ефіру став представник Президента України у Конституційному суді, народний депутат, фахівець у галузі конституційного та муніципального права, зокрема з питань державотворення та прав людини Федір Веніславський. Радниця з юридичних питань ОПОРИ Ольга Коцюруба розпитала гостя про те, наскільки конституційними на його думку є введення карантинних заходів та зняття недоторканності з народних депутатів, а також перспективи розгляду важливих законопроєктів у парламенті.

Вчора, 29 квітня, Велика палата Конституційного суду розпочала розгляд подання 50 народних депутатів щодо конституційності закону, яким скасовано депутатську недоторканність.

За словами представника Президента України у Конституційному суді Федіра Веніславського, позиція влади, позиція Офісу Президента полягає в тому, що Верховна Рада України, приймаючи цей закон, повністю дотрималася всіх конституційних підстав і процедур, які висувають відповідні вимоги до цього законопроєкту. 

«По-перше, Верховна Рада України мала відповідно до Закону про регламент включити до порядку денного законопроєкти про внесення змін до Конституції, які залишились не розглянутими, навіть без голосування до порядку денного. Тобто, питання про внесення змін до Конституції щодо недоторканности ВР мала включити і включила абсолютно правомірно до порядку денного сесії. Це перше і найголовніше, що жодних порушень з точки зору того, чи мало право ВР розглядати чи ні - звичайно мала право. Більше того, цей законопроєкт був підтриманий Верховною Радою попереднього скликання. Для остаточного затвердження він до порядку денного не ставився. Тобто, говорити про те, що Верховна Рада розглядала і не прийняла цей закон юридичних підстав немає», – розповів він.

Також експерт повідомляє, що основним висловлюваним застереженням щодо цього питання є те, що існуюча правова система не може забезпечити абсолютно незалежність народних депутатів України, якщо буде скасовано недоторканність. Але, на його думку, цей аргумент з точки зору змістовного наповнення такий, що можна завжди шукати якісь загрози, які є в практиці діяльності судів, які гіпотетично можуть якимось чином можуть призвести до порушення прав народного депутата.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба також поцікавилась у Федора Веніславського як фахівця у галузі конституційного та муніципального права щодо конституційності запроваджених чинних карантинних обмежень.

«Звичайно, виключати відсутність конституційних скарг чи подань щодо конституційності тих чи інших законів чи постанов Кабінету міністрів України, якими запроваджувалися обмежувальні заходи на період карантину, виключати не можна. Тому що якщо людина вважає, що на її думку, її права порушуються, то вона може звернутися до суду, тож якщо вона буде вважати, що закон чи постанова неконституційні, то вона може звернутися із конституційною скаргою до КСУ, так само суб’єкти права можуть зробити конституційне подання. Але що стосується юридичних оцінок всіх цих дій, то для мене як фахівця з конституційного права України деколи дивно чути оцінки окремих фахівців. Вони говорять, що треба вводити надзвичайний стан, повідомляти у порядку визначеному Міжнародним пактом про громадянські та політичні права про відступлення від прав людини пропорційне, непропорційне тощо. Все це дуже добре, але ми повинні пам’ятати, що окрім Закону про правовий режим надзвичайного стану в нас є ціла низка законодавчих актів, які регламентують дії органів державної влади якраз в умовах отаких загрозливих ситуацій, які не є достатньою підставою для запровадження надзвичайного стану. Натомість може бути запроваджена надзвичайна ситуація відповідно до Кодексу цивільного захисту населення або відповідно до Закону про захист від інфекційних хвороб населення або Закону про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення. Є ціла низка законів, які дозволяють органам державної влади, зокрема Кабінету Міністрів України ухвалювати певні рішення», - розповів він.

Більше інформації щодо цих та інших питань можна дізнатись із відеозапису ефіру на Facebook-сторінці ОПОРИ:

Або на YouTube-каналі ОПОРИ:

А кожної п’ятниці на Facebook-сторінці та YouTube-каналі ОПОРИ також можна подивитись тематичні прямі трансляції з народними депутатами різних фракцій у рамках програми «Депутатський день».

Нагадаємо, детальніше розібратись із тим, що таке карантин, надзвичайна ситуація та надзвичайний стан можна за допомогою довідки юридичного департаменту ОПОРИ.