7 липня 2013 року відбулися проміжні вибори народного депутата України у виборчому окрузі № 224 (м. Севастополь). Протягом дня голосування 30 громадських спостерігачів ОПОРИ знаходилися на виборчих дільницях округу та фіксували усі аспекти перебігу голосування і підрахунку голосів. Активісти ОПОРИ працювали в якості кореспондентів офіційного друкованого видання організації. Результати громадського спостереження ОПОРИ базуються виключно на подіях навколо дня голосування та не містять оцінки попередніх етапів виборчого процесу

Загальний опис та висновки

За даними активістів ОПОРИ, перебіг голосування, підрахунок голосів на дільницях та прийом в ОВК виборчої документації в цілому відповідали положенням Закону України «Про вибори народних депутатів України». Суб’єктам виборчого процесу, в тому числі політичним партіям та кандидатам, вдалося утриматися від деструктивних протистоянь в день голосування. Викликом для виборчого процесу  стало  зниження активності виборців у порівнянні із відповідними показниками 2012 року. Якщо у жовтні 2012 року бюлетені отримали 50,8 % виборців округу (77 тис. 724 осіб), то у липні 2013 цей показник знизився до  23,89 %  (36 тис. 434 особи).

Належного вивчення вимагають факти фіксації членами виборчих комісій даних про участь або неучасть громадян у голосування в позазаконний спосіб, з використанням документів невстановленого ЦВК зразка. ОПОРА висловлює занепокоєння діяльністю Державної служби надзвичайних ситуацій щодо збору даних про перебіг голосування виборців у межах всього округу, що не відповідає завданням та статусу цієї установи. Активісти зафіксували непоодинокі факти неналежного інформування виборців про кандидатів в день голосування та розміщення інформаційних плакатів про суб’єктів виборчого процесу в неналежний спосіб.

Перебіг голосування

Волевиявлення громадян відбувалося переважно у спокійній атмосфері, без гострих конфліктів між суб’єктами виборчого процесу.  

Підготовчі (ранкові) засідання дільничних виборчих комісій відбулися без суттєвих порушень порядку, встановленого Законом України «Про вибори народних депутатів України». Усі 95 виборчих дільниць округу відкрилися вчасно та без затримок здійснювали видачу громадянам бюлетенів для голосування. На окремих дільницях мали місце проблеми із виконанням положень законодавства щодо порядку розміщення інформаційних плакатів про кандидатів.

Члени дільничних виборчих комісій забезпечили відповідний рівень організації та проведення голосування виборців округу. В окремих випадках зафіксовано порушення процедурного характеру та спроби членів комісій здійснити незаконні дії. Мова йде про поодинокі  спроби видати бюлетені громадянам, які не змогли пред’явити належних документів (наприклад, ВД № 850029 [1]).  Крім того, на ВД №850017 було зафіксовано вкидання членом комісії двох бюлетенів у скриньку для голосування [2]. За спостереженнями ОПОРИ, порушення порядку організації та проведення голосування не мали всеохоплюючого характеру. Це свідчить про достатній рівень підготовки членів виборчих комісій округу № 224 до реалізації своїх повноважень.

Занепокоєння в активістів ОПОРИ викликало вчинення позазаконних дій з боку представників органів влади та виборчих комісій. По-перше, під час проведення голосування на виборчих дільницях округу співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України проводили збір даних про участь/неучасть (явку) виборців у голосуванні. Законом чітко визначено роль та функції органів влади у виборчому процесі, які повинні діяти виключно в його межах та передбачений спосіб. Після перевірки інформації виявилося, що ця діяльність мала системний характер. Така активність потребує детального вивчення.

По-друге, члени дільничних комісій протягом дня голосування масово фіксували у документах невстановленого ЦВК зразка дані про громадян, які ще не прибули на виборчу дільницю (у тому числі із зазначенням інформації про адреси їх проживання: номери будинків та квартири). Заповнення документів не встановленого зразка члени комісій максимально приховували та відмовлялися надавати роз’яснення щодо вчинення непередбачених законодавством дій. ОПОРА звертається до правоохоронних органів та суб’єктів виборчого процесу із закликом на підставі фото-відео матеріалів провести детальне вивчення цієї практики, встановити можливість передачі членами комісій даних про громадян третім особам, для подальшого їх використання, з метою незаконної мобілізації виборців чи організації голосування замість них. Такі дії можуть порушувати принцип добровільності участі у голосуванні громадян, передбачений Ст.5 ЗУ “Про вибори народних депутатів України”.

Підрахунок голосів на дільницях та прийняття виборчої документації в ОВК

Дільничні виборчі комісії оперативно виконали процедури, пов’язані із підрахунком голосів виборців та складанням відповідних протоколів. Громадянські спостерігачі ОПОРИ не зафіксували порушень процедур підрахунку голосів, які б могли вплинути на результати голосування. Окружна виборча комісія на належному рівні організувала прийом документації від дільничних виборчих комісій. Винятком стала лише неорганізована черга з представників ДВК на початку прийому виборчої документації, що призвело до скупчення, штовханини та агресивної поведінки членів комісій. На етапі прийому документів дільничних виборчих комісій встановлено, що більшість з них заповнили протоколи про підрахунок голосів без помилок чи неточностей. У той же час, члени окружної виборчої комісії допустили порушення виборчого законодавства, створивши на початку свого засідання перешкоди для роботи журналістів. 

Рекомендації

Верховній Раді України:

·      Встановити законодавчі запобіжники проти адміністративного контролю та розповсюдженням членами виборчих комісій інформації про участь або неучасть громадян у голосуванні;

·      Посилити законодавчі гарантії діяльності журналістів та громадських організацій в умовах виборчого процесу;

·      Законодавчо врегулювати присутність народних депутатів України у приміщенні для голосування та на засіданнях виборчих комісій

Державній службі надзвичайних ситуацій України;

·      надати офіційні роз’яснення щодо мети та правових підстав збору її співробітниками даних про активність виборців округу.

 

Проміжні вибори народного депутата у 224 окрузі (м. Севастополь) були призначені 18 квітня Центральною виборчою комісією у зв’язку із достроковим припиненням повноважень народного депутата України Павла Лебедєва, який зайняв посаду міністра оборони України. У 224 окрузі – 155 000 виборців. Було створено 95 виборчих дільниць: 88 звичайних та 7 спеціальних. Журналісти газети «Точка ОПОРИ» спостерігали за ходом голосування на 30 дільницях Севастополя, а також окружній виборчій комісії. Мобільні групи оперативно збирали інформацію про інциденти і інформували пресу про перебіг виборів.

 

[1] На виборчій дільниці № 850029 у с. Родниківське члени комісії мали намір видати виборцю бюлетень на підставі ксерокопії паспорту. Аналогічна ситуація виникла на цій дільниці щодо спроб окремих громадян отримати бюлетень по пенсійному посвідченню. Спостерігачі шляхом звернення до ДВК не допустили порушень виборчого законодавства.

[2] На виборчій дільниці № 850017 у м. Інкерман кореспондент газети «Точка ОПОРИ» особисто зафіксував вкидання членом комісії двох бюлетенів у виборчу скриньку.  Члени дільничної комісії публічно оголосили, що журналіст помилився. За їхньою версією, два бюлетені були одночасно вкинуті до скриньки громадянами, які разом прибули на дільницю для участі в голосуванні. У той же час, журналіст газети «Точка ОПОРИ» не підтверджує цю версію. Член комісії, яка за спостереженнями журналіста вкинула бюлетені у скриньку, відмовилася назвати  кандидата, якого вона представляє у дільничній виборчій комісії.