Про це депутат Одеської облради Вячеслав Страшилін повідомив спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА, коментуючи ситуацію зі своєю реєстрацією кандидатом в окрузі 141 та заявою про наміри поборотися за крісло нардепа в м. Ізмаїл (виборчий округ № 143).

15 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала В'ячеслава Страшиліна кандидатом у 141 окрузі. Наразі, він є депутатом Одеської обласної ради VI скликання, позафракційний, входить до скаду депутатської групи «За Одесщину».

Втім, 16 вересня ряд місцевих ЗМІ опублікував інформацію про те, що Страшилін збирається балотуватися у 143 виборчому окрузі для того, щоб поборотися з нардепом Олександром Дубовим. Останній є членом фракції ВО «Батьківщина»у Верховній Раді (за час роботи у ВР зробив сім депутаських запитів, лише три з яких стосуються Одеської області, голосовав за «Закон про диктатуру») та заявив про свій намір йти як мажоритарник по цьому ж округу.

У коментарі спостеругачу Громадської меражі ОПОРА В'ячеслав Страшилін повідомив, що його висунення і реєстрація по 143 округу буде залежати від реєстрації кандидата Олександра Дубового. Як тільки той зареєструється, Страшилін почне діяти. А поки він зареєстрований у 141 окрузі, що проблемою, не вважає.

В'ячеслав Страшилін вже має досвід парламентських перегонів. У 2012 році він теж балотувався до Ради. Що цікаво, тоді його метою теж було особисте протистояння - не допустити проходження основного кандидата по округу Юрія Крука, члена депутатської групи «Економічний розвиток». Проте, спроба нейтралізувати Юрія Крука провалилася. Останній був обраний народним депутатом та у січні 2014 року голосуватиме за «Закон про диктатуру».

Історія повторюється, цього року Страшилін має намір нейтралізувати кандидата Олександра Дубового. Нагадаємо, Олександр Дубовой вже заявив про свій намір балотуватися саме в 143 окрузі.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.