Ще до реєстрації кандидатів по одномандатному виборчому округу № 185 (центр – м. Каховка Херсонської області) Михайла Опанащенка та Сергія Хланя між ними спостерігається жорстке протистояння, проявами якого є газетні публікації та листівки.

Михайло Опанащенко є дійсним народним депутатом України, висувався від Партії регіонів по виборчому округу № 185 (центр м. Каховка Херсонської області), а наразі він є лідером Ліберальної Партії України. Сергій Хлань (висувався на минулих парламентських виборах від партії Наталії Королевської «Україна, вперед!») – це приватний підприємець, який, як підозрюють, може мати бізнесові інтереси на цьому виборчому окрузі. Ще перед парламентськими виборами 2012 р. він виявляв активність на окрузі, створював команду однодумців з числа місцевих громадських діячів, займався спонсорською та благодійною діяльністю.

Між двома кандидатами на минулих виборах була жорстка боротьба, що супроводжувалась взаємним чорним піаром. Тоді переміг Михайло Опанащенко з перевагою у 4% голосів. Це протистояння вже відчутне і на даному етапі. Обидва кандидати ще до реєстрації розпочали активну агітаційну кампанію як за себе, так проти один одного. Це білборди,  іміджеві публікації в місцевій пресі, а також публікації, що містять різку критику з боку С. Хланя щодо М. Опанащенка, і навпаки.

Так, у місцевій газеті «Таврійська правда» публікуються іміджеві статті про Сергія Хланя, і в тих самих випусках – статті з критикою та звинуваченнями проти Михайла Опанащенка. В свою чергу газета «Сьогодення» друкує матеріали про діяльність Михайла Опанащенка як народного депутата.

На цьому тижні довготермінові спостерігачі ОПОРИ зафіксували появу листівок, які направлені проти Михайла Опанащенка, і містять пряме звинувачення у пособництві російській агресії та у смерті людей. Ці листівки підписані громадською організацією «Стоп Партії Регіонів», яка не зареєстрована ані в районному, ані в обласному управліннях юстиції.

Hazeta z krytykoiu Khlania

Hazeta z krytykoiu Opanashchenko

Lystivka z krytykoiu Opanashchenko

Lystivka z krytykoiu Opanashchenko2

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.