Партія регіонів та КПУ у зв'язку з блокуванням опозицією трибуни покинули стіни Верховної Ради на Грушевського. Провладна більшість вирішила провести своє засідання в актовій залі Будинку комітетів на вул. Банковій. Журналісти вже охарактеризували ситуацію путчем. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк нагадав, що це повторення подій 2000 року і назвав це "Домом-2". 

Опозиційні сили провели своє засідання у сесійній залі ВР уже без провладної більшості. Депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко запросив телевізійників з ложе для преси до зали. Арсеній Яценюк закликав голову Верховної Ради Володимира Рибака повернутися до сесійнох зали і, як належить, проводити засідання. Станом на тепер  на Грушевського залишилось небагато опозиціонерів. Багато хто з них пішов на путч. Заступник голови фракції "Свободи" Андрій Мохник сповістив про те, що у неділю у парку ім. Т. Шевченка о 14:00 передбачається протест опозиційних сил "Вставай, Україно!"

Тим часом, на Банковій під головуванням Володимира Рибака приймають законопроекти підняттям рук. На зборах, за словами провладної більшості, зареєстровано 244 депутата. Водночас, за інформацією опозиції, в їхньому засіданні бере участь 168 депутатів. До них приєдналися і два депутати від "Батьківщини" - Віталій Немілостлівий та Роман Стаднійчук. Вони заявили про вихід зі своєї фракції. Немілостлівий пояснив свій вчинок так: "Ті події, які відбувались вчора. були провокативними. Ми повинні нести відповідальність за тих хлопців з народу, які щось там творять. Адже коли ми не можемо консолідувати парламент, то вулиця це  зробить за нас". Проте депутат не підтримав того, що засідання більшості проводиться не в стінах Верховної Ради. "Я -промисловець і прийшов робити закони, які виведуть країну з кризи", - додав він. Віталій Немілостлівий та Роман Стаднійчук повідомили, що стануть позафракційними.

DSC_0213