10 липня о 12 год. в приміщенні інформаційної агенції «Українські новини» Громадянська мережа ОПОРА проводить прес-конференцію, присвячену аналізу першого тижня вступної кампанії у вищих навчальних закладах країни.

Під час прес-конференції спостерігач за вступною кампанією до ВНЗ Марина Макуха розповість про готовність та рівень організації роботи приймальних комісій, зокрема про оприлюднення квот державного замовлення, фіксацію згоди батьків про обробку персональних даних їхніх дітей-абітурієнтів, прийом документів від пільгових категорій вступників. Усі дані, що будуть оприлюднені, базуються на результатах спостереження громадських спостерігачів у 43 вищих навчальних закладах України.

Окрім цього, координатор громадського спостереження за вступної кампанією до ВНЗ Ольга Стрелюк проаналізує скарги абітурієнтів та їхніх батьків, з якими вони звертаються на телефон гарячої лінії ОПОРИ. Серед найтиповіших: незадовільна робота системи подачі електронної заяви на вступ, неефективна робота інформаційної системи «Конкурс», відсутність інформації щодо розгляду апеляційних заяв, поданих щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання тощо.

Акредитація журналістів на місці.

Контактна особа:
Ольга Стрелюк,
координатор громадського спостереження за вступною кампанією-2012,
Громадянська мережа ОПОРА
063 628 68 36
 
Додаткова інформація:
Громадське спостереження за вступною кампанією до вищих навчальних закладів України у 2012 році проводиться Всеукраїнською громадською організацією Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках проекту, який реалізується за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».