Кандидатка у депутати міськради від партії «Народний контроль» звинувачує у нападі представника партії «За конкретні справи». Натомість чоловік каже, що це жінка напала на нього з газовим балончиком.

 

14 жовтня на сторінці «Нетішинської Самооборони» у соціальній мережі «Вконтакті» з’явилося повідомлення про напад на кандидата від партії «Громадський рух «Народний контроль» Інну Судак.

0 Khmelʹnychchyna  U Netishyni

За даними з соцмережі, невідомий чоловік заклеював наліпкою з логотипом партії «За конкретні справи» агітаційну листівку кандидатки. Обурений тим, що пані Інна спробувала зняти наліпку, чоловік почав лаятися, а потім бити і штовхати жінку. Щоб захиститись від нападника, Інна Судак дістала газовий балончик. Злякавшись, зловмисник утік.

Інна Судак у телефонній розмові з кореспонденткою «Точки ОПОРИ» підтвердила цю інформацію.

0 Khmelʹnychchyna  U Netishyni 2

15 жовтня спостерігач ОПОРИ побував у Нетішині. Як повідомив йому слідчий місцевого МВ УМВС Петро Тимчук, Інна Судак справді написала заяву про напад. Особу чоловіка, який, за свідченнями кандидатки, її бив, встановлено, проте через відсутність свідків і тілесних ушкоджень у жінки справу не відкривали.

Водночас представник партії «За конкретні справи», який, за словами пані Інни, бив і штовхав її, написав зустрічну заяву. Чоловік стверджує, що насправді це не він бив кандидатку, а вона накинулася на нього з газовим балончиком, коли він клеїв наліпки. Через це він змушений був тікати.

Оскільки, як зазначив слідчий, доказів цієї версії розгортання подій також немає, тож, як і в попередньому випадку, підстав відкривати справу правоохоронці не бачать.

Однак, як стало відомо 16 жовтня, у справі про напад на Інну Судак таки з’явилися свідки, які значною мірою підтвердили слова жінки. Втім, за словами Петра Тимчука, з огляду на відсутність тілесних ушкоджень у кандидатки дії зловмисника кваліфікують як дрібне хуліганство, тому відкривати кримінальне провадження міліція не буде.

Відповідно до ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, — адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Ще одну заяву отримали правоохоронці від кандидата в депутати Хмельницької обласної та Нетішинської міської рад від партії «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» Олександра Лободи. У своїй заяві, датованій 12 жовтня, пан Олександр зазначив, що кандидати від партії «Народний контроль» у телефонній розмові погрожували йому та його агітаторам фізичною розправою.

Як розповів кореспонденту «Точки ОПОРИ» слідчий Нетішинського МВ УМВС, у зв'язку з тим, що не було ані свідків цієї розмови, ані фізичного впливу на позовника, за відсутності складу адміністративного та кримінального злочину справу не відкрито. Відповідне повідомлення надіслано позивачу.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.