7 жовтня обласна виборча комісія виконала постанову суду і повторно розглянула документи партійців, відтак знову прийняла рішення не реєструвати кандидатів від партії «Конкретних справ».

Єдиною партією, список висуванців якої не зареєструвала Хмельницька обласна виборча комісія, стала партія «Конкретних справ» (схожа за назвою до добре відомої на Хмельниччині партії «За конкретні справи»). Підставою для відмови була не засвідчена відповідно до вимог Закону України «Про місцеві вибори» (ч. 1 ст. 38) копія рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевої організації у місцевих виборах.

Партійці, не погодившись з рішенням комісії, звернулися до суду. Тож 4 жовтня відбулося засідання Хмельницького окружного адміністративного суду, який зобов’язав ТВК повторно розглянути документи для реєстрації кандидатів у депутати обласної ради від партії «Конкретних справ». Проте це рішення адміністративного суду оскаржувалось у апеляційній інстанції, яка, втім, залишилайого без змін.

Як повідомили кореспонденту «Точки ОПОРИ» у Хмельницькій обласній ТВК, під час засідання 7 жовтня комісія виконала постанову суду і повторно розглянула документи партійців, відтак знову прийняла рішення не реєструвати кандидатів від партії «Конкретних справ».

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.