Цьогорічна передвиборча кампанія в Одесі ознаменувалася появою нових засобів агітації. Кандидати вирішили подбати про природу і безпеку містян, спилюючи сухе гілля під гаслами своїх партій.

Нещодавно кандидат у депутати Одеської міської ради від партії чинного міського голови Геннадія Труханова – «Довіряй ділам» - Андрій Терновський похвалився на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, що посприяв підрізанню сухого гілля аж біля дванадцяти будинків по вулиці Фонтанська дорога. Роботи проводилися за допомогою спеціальної техніки, яку прикрашав банер з написом: «Довіряй ділам. Наш депутат Андрій Терновський». До речі, кандидат є також чинним депутатом міської ради.

Ternovsky2

У четвер, 1 жовтня, сухі гілки почали підрізати на одеській Молдаванці. Увечері спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як близько десяти робітників та дві одиниці техніки працюють над спилюванням сухостою по вулиці Ленінградській. У коментарі ОПОРІ вони пояснили, що підрізають гілки на прохання Олени Фокіної. Робітники були одягнені у жилетки з написами: «Олена Фокіна. Блок Петра Порошенка «Солідарність». Банер з таким же написом було прикріплено до вантажівки. Як з’ясувала ОПОРА, станом на 17:00, коли було зафіксовано підрізання гілок, О. Фокіна не була зареєстрована кандидатом у депутати міськради, оскільки список кандидатів від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Одеська міська виборча комісія зареєструвала цього ж дня після 18-ої години.

Fokina

ОПОРА нагадує, що, згідно з ч. 2 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори», кандидати мають право розпочати передвиборну агітацію тільки на наступний день після їх реєстрації виборчою комісією.

Крім того, згідно з ч.4 ст. 60, забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безкоштовних товарів і послуг.

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.