Дивні білборди встановив хтось нещодавно в місті Тульчин Вінницької області. Їхній «меседж» складається лише з семи літер з крапками та трьох знаків питання: «С. В. М./В. В. М./ В. ???».

Vinnytsia Tulchyn

На перший погляд, розгадати ці абревіатури важко, проте люди, обізнані з місцевою політичною ситуацією, у соцмережах висловлюють здогади, що «ребус» пов'язаний з виборчим процесом.

Так, попереднім міським головою Тульчина був Савчук Віталій Михайлович (ініціали С. В. М.), нині цю посаду обіймає Весняний Валерій Михайлович (В. В. М.). Можливо, цією хитромудрою «шифровкою» хтось хоче натякнути виборцям, що наступний міський голова теж повинен мати ім’я, яке починається на літеру «В».

Білборди не мають вихідних даних, наразі невідомо, хто їх встановив. А серед потенційних кандидатів «на літеру В», які могли б претендувати на посаду міського голови, в місті називають, зокрема, депутата Тульчинської міськради Процепка Віталія Миколайовича та голову Громадської ради при Тульчинській РДА Бондаря В’ячеслава Васильовича.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.