23 жовтня на території 101 округу у селищі Голованівськ (Центр: селище міського типу Голованівськ. ОВО включає: Гайворонський, Голованівський, Маловисківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Ульяновський райони) патрульно-постова служба ДАЇ зупинила агітаторів, які розклеювали агітаційні матеріали. У результаті перевірки з’ясувалося що листівки, на яких зображено як колишній президент Янукович тисне руку кандидату Віталію Грушевському (самовисування), не мають вихідних даних.

Агітаційні матеріали були вилучені, а на агітаторів  Кириченка Сергія Анатолійовича (03.02.1969, с. Бортничі Бориспільського район), Ловінського Руслана Євгенійовича (09.01.1974, м. Київ, вул. Маяковського), та Маркіна Василя Олександровича (1984 р.н. м. Київ, вул. Маяковського), були складені три адміністративні протоколи по ст. 212-13 КУпАП  і стягнуто штраф з одного в розмірі 68 грн, а з інших по 51 грн.

Kirov Zatrim agit

На кого працювали агітатори і хто був замовником цієї «чорнухи» правоохоронці не з’ясували.

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення Стаття 212-13  «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.