Звернення від імені районної влади із закликом зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів опубліковано в останньому номері регіональної газети. На думку мережі ОПОРА, дане звернення носить агітаційний характер.

Звернення від імені районної влади із закликом зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів опубліковано у останньому номері Семенівської комунальної газети від 13 вересня. 

agitacia 17 09 Chernigiv

Напередодні її виходу у смт.Семенівка був проведений мітинг з вимогою люстрації кандидата у народні депутати Ігоря Рибакова (виборчий округ № 207). За спостереження Громадянської мережі ОПОРА, в акції також взяв участь голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв.

kontragitacia 17 09 semenovka

Нещодавно призначений голова Семенівської райдержадміністрації пан Деденко та новообраний голова райради Василь Малькович на шпальтах комунального видання пригадали кандидату Рибакову його «звитяги» під час попередньої каденції, а також старт нинішньої кампанії, що вже ознаменувався даруванням медикаментів у сільські ФАП-и та районні лікарні.

На думку мережі ОПОРА, дане звернення носить агітаційний характер, адже містить спонукання не голосувати за певного кандидата (Ст. 68, ч. 1. Закону України «Про вибори народних депутатів»). Крім того, під час мітингу голова обласної ради Звєрєв, який перебував в одноденній відпустці за свій рахунок, закликав присутніх не довіряти одіозним політикам. Такий виступ також можна трактувати, як контрагітацію.

Детальніше:
Євген Романенко, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.