Щойно розпочалась виборча кампанія, як у Херсоні невідомі почали «війну» з білбордами, під обстріл фарбою попадають різні кандидати та партії.

 

Так, у різних районах міста довготермінові спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкодження на агітаційних матеріалах ВО «Свобода», Сергія Тігіпка (партія «Сильна Україна») та Володимира Сальдо (колишній мер м. Херсона, наразі – діючий народний депутат, що висувався від Партії Регіонів). Таким чином, не можна стверджувати, що це цілеспрямована акція проти якогось певного кандидата чи партії.

tihipko board

saldo bord

svoboda board

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.