У смт Антонівка (Дніпровський район міста Херсону ВО №183) активісти громадянської мережі  ОПОРА зафіксували факти підвезення виборців на виборчу дільницю. Як повідомляють журналісти газети «Гривна», водії  автобусів розповіли, що їм «наказали возити людей на вибори, пообіцяли  по 200 гривень заплатити»

ioi

Крім того, з Таврійського мікрорайону ( ВО №182) активісти громадянської мережі  ОПОРА інформують про аналогічне порушення. Тут спостерігачами від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» були призупинені спроби підвезення виборців на дільниці. Маршрутки були повернені на загальноміські маршрути.

cbnd

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.