Громадянська мережа ОПОРА у межах проекту «Відповідальне управління громадою» запрошує керівників об’єднаних територіальних громад, членів місцевих рад, представників місцевої влади та громадських активістів до участі в одноденних тренінгах щодо інструментів ефективного залучення громадян до процесу ухвалення рішень.

Протягом листопада тренінги відбуватимуться в усіх обласних центрах України. Тож обирайте місто та  реєструйтеся: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кропивницький, Київ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Сєвєродонецьк, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, ХмельницькийЧеркаси, Чернівці, Чернігів.

Під час тренінгу обговорюватимуться наступні питання:

  • Що таке громадська участь та чому важливо залучати мешканців до процесу ухвалення рішень;
  • Переваги та бар’єри залучення громадян до процесу ухвалення рішень;
  • Законопроект «Про публічні консультації» та принципи належних консультацій;
  • Тематика та учасники публічних консультацій;
  • Інструменти публічних консультацій.

Під час тренінгу кожен учасник/учасниця отримає посібник для організаторів процесів залучення громадян до ухвалення рішень та описані успішні приклади «Консультації, аналіз ситуації, спільне рішення: як залучати мешканців до розмови про місцеві справи».

Також найактивніші учасники тренінгів матимуть можливість стажування у Польщі з метою отримання додаткової інформації та закордонного досвіду щодо ефективного застосування публічних консультацій в громадах.   

Організатори забезпечують учасників тренінгу харчуванням та відшкодовують витрати на проїзд за наявності квитків. Квитки, виписані від руки, мають бути завірені печаткою автостанції. Кошти на бензин не повертаються

За додатковою інформацією звертайтеся:

Галина Сегеда, помічниця з комунікації проекту «Відповідальне управління громадою»

тел.: 097 705 23 66, 063 288 59 82 

Довідково:

Громадські консультації – це відкритий процес діалогу влади з мешканцями, що має на меті прийняття владою оптимальних рішень щодо суспільно важливих справ.

Проект «Відповідальне управління громадою» впроваджується Громадянською Мережею ОПОРА у співпраці з Фундацією «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» (Польща) та ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».