У восьми одномандатних виборчих округах Полтавської області на виборах перемогли 4 самовисуванці, 2 кандидати від політичної партії «УДАР Віталія Кличка», і по одному кандидату від Партії регіонів та ВО «Свобода». Всього народні депутати у своїх програмах задекларували 78 обіцянок. Найчастіше обранці з Полтавщини обіцяли вирішувати локальні проблеми своїх виборчих округів (21 %). З великим відривом на другому місці – обіцянки, які стосуються політичної реформи (12 %). На третьому місці опинилася питання боротьби з корупцією, правопорядку та соціальних гарантій і трудових прав (по 8 %). Цікавить депутатів і місцеве самоврядування – йому присвячено 6 % обіцянок. Жоден із депутатів не згадав про армію і національну безпеку, освіту, макроекономічні питання, розвиток транспортної інфраструктури країни, житлово-комунальне господарство і тарифи.

Каплін Сергій Миколайович (144 округ, УДАР) запропонував нульову ставку податку на прибуток для новостворених підприємств на 3 роки, для створених на депресивних територіях – на 5 років. Також він задекларував обіцянку, яка мала б сподобатись його виборцям, - 100% податку на доходи фізичних осіб, на землю та податку на нерухомість будуть залишатися на місцях, розподіл інших податків буде забезпечувати фінансування всіх потреб громади. Для молоді парламентар запропонував справедливе надання доступного житла, використовуючи житлові кредити за «нульовою ставкою», а також державне квотування робочих місць для молоді на підприємствах та установах.

Бублик Юрій Васильович (145, ВО «Свобода») не давав локальних обіцянок. Найбільше його обіцянок (аж 6) стосувалось політичної реформи: конституційними методами «усунути від влади режим олігархічної диктатури, ліквідувати наслідки його правління та не допустити реваншу», протидіяти політичній корупції, ухвалити закон про імпічмент Президента України, провести люстрацію влади. Також депутат пропонує запровадити обов'язковий іспит з української мови для держслужбовців та кандидатів на виборні посади, зобов'язати всіх держслужбовців вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів, скасувати закон «Про засади державної мовної політики». Юрій Бублик зобов’язався скасувати пенсійну реформу та ліквідувати соціальну прірву між багатими та бідними, стимулюючи розвиток середнього класу, не деталізувавши, як саме він це збирається досягати.

Шаповалов Юрій Анатолійович (146, самовисуванець) не дав жодної конкретної обіцянки.

Кулініч Олег Іванович (147, самовисуванець) не деталізував місця, у яких обіцяв навести лад, тому його обіцянки не можна назвати конкретними. Він зобов’язався робити все для покращення ситуації в сільському господарстві Полтавщини; «для того, щоб мешканці села відчували гордість за своє життя й одержували гідну винагороду за свій труд». Найбільшу увагу депутат пообіцяв приділяти інтересам найменш захищених громадян – пенсіонерів і дітей;

Пилипенко Володимир Пилипович (148, самовисуванець) не дав жодної конкретної обіцянки.

Лелюк Олексій Володимирович (149, Партія регіонів) дав найбільше локальних обіцянок, зокрема він зобов’язався зміцнити матеріальну бази комунальних підприємств низки міст, зокрема, міст Карлівки і Кобеляки, смт. Чутове, Машівки, Нові Санжари та на Козельщині. А у м. Карлівка, смт. Нові Санжари та в інших райцентрах пообіцяв покращити забезпечення питною водою жителів. Депутат зобов’язався організувати на промислових та аграрних підприємствах конкурентоспроможного виробництва, створення нових сучасних робочих місць, проте не деталізував де і як. Запропонував забезпечення пріоритетності будівництва і ремонту доріг у сільській місцевості, запровадження необхідних адресних дотацій малозабезпеченим сім'ям, надання молоді пільг на отримання вищої освіти, професії, робочих місць і житла. Один із пунктів передвиборної програми стосувався використання коштів, виділених окремою статтею Держбюджету на загальнодержавні програми боротьби з тяжкими хворобами, заміну діагностичної апаратури на сучасну, спроможну на ранніх стадіях виявляти онкозахворювання, туберкульоз, діабет, серцево – судинні та інші захворювання в районних лікарнях.

Жеваго Костянтин Валентинович (150, самовисуванець) основну увагу приділив локальним проблемам округу, зокрема фінансуванню певних програм. Він зобов’язався продовжити роботу благодійних фондів на території Глобинського, Кременчуцького районів та міста Комсомольська; продовжити фінансування таких програм: «Соціальна медицина» з метою технічного переобладнання медичних закладів регіону; «Оновлене місто» з метою технічного переобладнання шкіл та дитячих садочків на території регіону; програми «Подяка ветеранам та першопрохідцям»; «Соціальний автобус»; продовжити матеріальну підтримку дитячих притулків, притулків для людей похилого віку та інвалідів. Нардеп запропонував продовжити підтримку конкурсними грантами та стипендіями навчання обдарованої молоді округу та підтримку духовних, спортивних та культурних осередків регіону. Одна із обіцянок – унеможливлення рейдерських захоплень підприємств незалежно від розміру та форми власності, законодавче закріплення соціальної відповідальності держави та  підприємств за добробут населення територій, прилеглих до виробництва. Для розвитку малого і середнього бізнесу обіцяно кредитно-фінансову підтримку. Справи зовнішньої політики обранця не цікавлять.

Кутовий Тарас Вікторович (151, УДАР) у своїй передвиборчій програмі давав обіцянки, які стосувалися державної політики у різних сферах, з локальних обіцянок – забезпечення раціонального використання природних багатств (вода, ліс, корисні копалини) і трудових ресурсів краю на благо всіх мешканців і без шкоди для довкілля. Депутат найбільше уваги приділив паливно-енергетичному комплексу, зокрема зобов’язався законодавчо урегулювати діяльність газодобувних підприємств, посилення екологічного контролю за їх діяльністю, зобов’язання їх виділяти кошти на оздоровлення і медичне забезпечення населення, також забезпечити безплатне постачання газу, електроенергії та води жителям населених пунктів, поблизу яких ведуться газорозробки. Як і Сергій Каплін, Кутовий пообіцяв, що 100% податку на доходи фізичних осіб, на землю та податку на нерухомість будуть залишатися на місцях. Депутат запропонував скасувати пільги для депутатів і державних чиновників та відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів - кошти підуть на розвиток громади, а не в кишені чиновників. Не конкретизуючи, Каплін пообіцяв забезпечити перше робоче місце для молоді. Одна із пропозицій - громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та місцевого самоврядування, а також відправляти у відставку голову місцевої держадміністрації, керівника міліції і податкової, прокурора, суддю.