Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №37, крім того, що безпідставно відмовила в реєстрації офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації Громадянська мережа «ОПОРА», ще й відмовилась надавати копію постанови про відмову.

Підставою для відмови окружна комісія вважає відсутність в заявах поданих осіб обов’язкових реквізитів, передбачених примірними зразками і формами виборчої документації, а саме: не вказано номери контактних телефонів.

Погодитись з такою підставою відмови не можна, адже ст.78 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» у частині 6 лише висуває вимоги до відомостей, що мають бути зазначені у поданні на реєстрацію. Серед них вимога зазначити контактний номер телефону офіційного спостерігача. Така вимога ОПОРою була виконана, і контактний номер телефону в поданні на реєстрацію зазначений.

Щодо заяви про згоду бути офіційним спостерігачем, то слід зазначити, що ні Законом України «Про вибори народних депутатів України», ні будь-яким підзаконним нормативно-правовим актом не регламентуються вимоги до заяви на згоду бути офіційним спостерігачем. Рішення Центральної виборчої комісії щодо затвердження примірних зразків документів, що подаються для реєстрації офіційних спостерігачів не приймалося. Тому ці примірні зразки можна вважати не обов’язковими, а рекомендаційними

Ще однією причиною відмови в реєстрації стало те, що в поданні на реєстрацію офіційних спостерігачів для всіх кандидатур зазначено один номер телефону, який одночасно є контактним номером ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА».

Опора вважає, що з такою причиною відмови також не можна погодитися, оскільки Закон України «Про вибори народних депутатів України» не зазначає, що має бути вказаний домашній або мобільний номер офіційного спостерігача. Контактний номер дає можливість зв’язатися з офіційним спостерігачем. Оскільки діяльність офіційних спостерігачів координується з офісу ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА», то зазначити офісний телефон ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» як телефон, за яким можна зв’язатися з офіційним спостерігачем не є порушенням процедури подання.

Щоб відмінити Постанову окружної комісії про відмову і, нарешті, зареєструвати офіційних спостерігачів, Опора вимушена звернутись до суду. Але й на цьому етапі у представників Опори виникли труднощі. Комісія вже двічі відмовилась видати копію постанови, вигадуючи різні причини. Спочатку голова комісії стверджувала, що представники ОПОРИ не є суб’єктами виборчого процесу, котрим за Законом така постанова надається. Коли ж опорівці прийшли вдруге і довели, що таки є суб’єктами виборчого процесу, заступник голови не змогла завірити копію постанови, оскільки, за її словами (див. відео), печатка комісії виявилася зачиненою в сейфі, а ключ від сейфу забрала з собою голова комісії, котра на той час поїхала в податкову інспекцію.

У частині 5 Закону України «Про вибори народних депутатів України» йдеться: «…Копія постанови, прийнятої окружною чи дільничною виборчою комісією, засвідчена головою виборчої комісії чи його заступником і секретарем виборчої комісії та скріплена печаткою виборчої комісії, видається суб’єкту виборчого процесу, якого вона стосується, на його вимогу не пізніше ніж через чотири години після її прийняття…»

Тим часом п’ятиденний термін для оскарження в суді Постанови виборчої комісії про відмову в реєстрації спостерігачів спливає, і поки що невідомо, чи зможе ОПОРА отримати свою постанову до закінчення цього терміну. 

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.