Блок Юлії Тимошенко, попри усі гучні заяви про нелегітимність виборів до Тернопільської обласної ради та подану заяву про відмову брати участь у них таки залишився у списку - територіальна виборча комісія не задовольнила заяву блоку через її несвоєчасне подання.

Члени ДВК від блоку також працюють на дільницях, хоча подекуди не надто ефективно. Так, Громадянській мережі ОПОРА вдалося зафіксувати несвоєчасне відкриття дільниці у селі Базар Чортківського району, де голова комісії (представник БЮТ) з`явився лише о 9:30. А на дільниці 660 у Кременці, заступник голови комісії (також від БЮТ) не з`явився й досі.

Серед недоліків у роботі виборчих дільниць громадські спостерігачі відзначають погано складені списки (іноді можна знайти до п`яти варіацій свого прізвища), а також недостатній кваліфікаційний рівень членів ДВК, які не проводять точної перевірки даних виборців під час видачі бюлетенів (дільниці 655, 656, та 658 у Кременці). Громадські спостерігачі від політичних сил зазвичай пасивні, незацікавлені у ситуації на дільниці.

Черг на дільницях не зафіксовано. Громадські спостерігачі ГМ ОПОРА прогнозують підвищення явки після 12 години.

Контактна особа: Ірина Швець - 8 063 628 68 40.