Ні, це не цитата з нової книги Віталія Кличка, а результати других турів у 18 містах.

У 14 з 18 міст, у яких 15, 22 і 29 листопада вже провели “другий тур”, переможцями стали кандидати, які 25 жовтня отримали перший результат. При цьому в 9 з 14 таких міст розрив між кандидатами під час першого туру був понад 10%.

У 4 містах перемогу здобули кандидати, які зайняли 25 жовтня друге місце (Бердянськ, Рівне, Слов’янськ, Кам'янець-Подільський). В усіх містах, де другі стали першими, розрив між двома кандидатами був менше 5%. Найменшим був розрив у першому турі у Слов’янську між кандидатом від ОПЗЖ та чинним мером, висуванцем “Опозиційного блоку” (менше 1%).

Чинні на момент виборів міські голови були учасниками другого туру в 10 з 18 міст, при цьому переможцями мери стали у 9 із 18 громад (Дніпро, Дрогобич, Львів, Слов’янськ, Ужгород, Черкаси, Одеса, Суми, Миколаїв). Програв вибори міський голова Краматорська.

Серед мерів-переможців 8 із 9 осіб зайняли першу позицію за результатами першого туру, натомість лише мер Слов'янська тоді поступився конкуренту. У 5 з 8 міських голів, які потрапили з першої позиції до другого туру, розрив із конкурентом був більше 10%. Винятком стали Львів, Ужгород та Миколаїв.

Кандидати від “За майбутнє” виграли вибори в усіх 5 містах, де вони були учасниками повторного голосування (Бердянськ, Нікополь, Луцьк, Черкаси, Полтава).

Кандидати від “Опозиційної платформи - За життя” програли в усіх 4 містах (Бердянськ, Слов’янськ, Одеса, Миколаїв). Також жоден із 3 кандидатів-учасників другого туру від “Слуги народу” не зміг здобути фінальну перемогу (Нікополь, Полтава, Ужгород). ОПЗЖ та СН ще чекає фінальний двобій у Кривому Розі.

1 із 3 кандидатів “Європейської Солідарності” переміг за результатами другого туру (Рівне). Висуванці цієї партії програли у Львові та Сумах.

У Дніпрі та Миколаєві перемогли кандидати від партії “Пропозиція” (2 з 2 міст, де брали участь у другому турі).

Самовисуванці стали переможцями у 3 із 7 міст, де вони були у другому турі (Дрогобич, Ужгород, Краматорськ).

Кандидат Об’єднання “Самопоміч” виграв у Львові, партії “Єдина альтернатива” - Чернівцях, “Опозиційний блок” - Слов’янську, “Довіряй ділам” - Одесі, ВО “Батьківщина” - Сумах, "Партія Ігоря Колихаєва "НАМ ТУТ ЖИТИ!" - Херсоні, ВО “Свобода”- Кам’янець-Подільському. Висуванці від цих партій брали участь у другому турі лише у 1 з 18 міст.

"Дочекаємось ще результатів виборів у Кривому Розі, де другий тур буде 6 грудня. Але нас із великою ймовірністю чекає парламентська дискусія про доцільність “другого туру”, або встановлення граничного розриву між двома першими кандидатами, після якого повторне голосування не проводиться", - пише на своїй сторінці у Facebook аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев.