Андрій Погребняк – мешканець міста Кропивницький та співробітник Філії акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «регіональна дирекція UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ». Він має першу групу інвалідності та пересувається за допомогою крісла колісного.

Протягом останніх п’яти років він голосує на виборчій дільниці №350923 за адресою провулок Лісний 4, у приміщені гуртожитку Кіровоградського фахового медичного коледжу імені Є. Й. Мухіна. Самостійно дістатись до виборчої дільниці без допомоги поліцейських або інших виборців Андрій Погребняк не може через відсутність пандусу на вході до приміщення.

Він звернувся до мене як громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області. Адже право голосу на виборах є одним із фундаментальних прав у демократичному суспільстві. Зокрема в новому Виборчому кодексі також передбачені норми, що закріплюють можливість реалізувати це право для маломобільних груп населення.

Так, частинами 2 та 4 статті 62 Виборчого кодексу прямо передбачені обов’язки органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування надати приміщення для дільничної виборчої комісії та приміщення для голосування, які будуть доступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Крім того, коло осіб, на яких буде розповсюджуватися дана норма, розширена ще й поняттям «маломобільні групи населення». Тож, оскільки на кожній дільниці є виборці, які належать до маломобільних груп населення, усі приміщення для голосування повинні  бути архітектурно доступними для виборців. А якщо ці приміщення неможливо повністю зробити безбар’єрними, то відповідні місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування мають організувати безперешкодний доступ людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до таких приміщень.

Разом із тим, з 1 квітня 2019 року набули чинності нові державні будівельні норми «Інклюзивність будівель та споруд». Якщо говорити про вхід до будівлі, то всі сходи мають бути однакові за висотою та шириною, а верхня й нижня маркуватися. Звісно ж усі сходи мають дублюватися пандусом з нахилом 1:12, або іншими засобами підйому. Крім того, всі сходи і пандуси повинні з обох боків мати поруччя на висоті 0,7 та 0,9 м.

Ще однією не менш важливою для людей з інвалідністю є новела статті 65 Виборчого кодексу України щодо права на оскарження дій чи бездіяльності комісії до комісії вищого рівня в разі якщо для них не будуть забезпечені умови для доступу до приміщення комісії та приміщення для голосування.

Крім цього, у 5-7 пунктах прикінцевих та перехідних положень Виборчого кодексу України передбачені чіткі дедлайни для відповідних структур для розробки критеріїв доступності приміщень та їхнього впровадження. Це - важливий момент, адже встановлення конкретних строків для забезпечення інклюзивності виборчого процесу є важливою гарантією виконання відповідних норм Кодексу.

Звичайно, до вирішення проблеми потрібно підходити системно та комплексно у співпраці громадськості, органів місцевого самоврядування, органів державної влади. Без сумніву потрібно відновлювати роботу колегіальних органів (наприклад, комітетів доступності), які займаються архітектурною інклюзивністю, та створювати комплексні програми роботи на місцях.

Разом з Андрієм Погребняком ми намагались знайти оптимальне й оперативне вирішення цієї проблеми. Враховуючи, що виборчий процес досить короткий та динамічний часу було обмаль. Ми були готові до системної боротьби, але почали з того, що направили кілька офіційних звернень і невдовзі у відповідь отримали лист, в якому йшлося про те, що до дня голосування 25 жовтня 2020 року виборча дільниця № 350923 буде оснащена пандусом.

І дійсно, 25 жовтня, Андрій Погребняк зміг безперешкодно дістатися своєї виборчої дільниці та проголосувати. Саме бажання вирішувати питання та прагнення об‘єднувати зусилля з боку всіх учасників процесу – запорука успіху.

Згідно з інформацією офіційного сайту Державного реєстру виборців, зі 124 виборчих дільниць у Кропивницькому 44 не відповідає потребам маломобільних людей. Тому залишається сподіватись, що подібна динаміка збільшення пандусів у місті лише набуватиме обертів.

Підготовлено в рамках проєкту «Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу», який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС