У Кривому Розі втрачено абсолютно всі виборчі документи з виборів 2014-2016 років. Виявляється, буває й так. Саме таку відповідь ми отримали з архівного сектору Криворізької РДА, де ті документи мали б зберігатися. При чому втрата документів відбувалася різними способами. Але давайте по черзі.

Пригадуєте шумні місцеві вибори в Кривому Розі в 2015-2016 роках? Тут ще хороші люди намагалися отримати й поаналізувати дані з тих виборів. Ну так все, ВСІ ПЕРВИННІ виборчі документи втрачено (чи зачищено?). При чому в декілька етапів:

Етап 1 – здати на макулатуру. Про це дізналися випадково, коли в коментар на Фейсбукові друг закинув посилання на судове рішення, читати яке треба повністю, хоча й зацитую шматок з нього:

"Перебуваючи на займаній посаді, приблизно у липні 2016 року у ОСОБА_1 виник злочинний намір направлений на таємне викрадення офіційних документів, тобто виборчих документів з виборів Президента України 2014 року м. Кривого Рогу, місцевих виборів 2015 року Криворізького району, та місцевих виборів 2015-2016 років м. Кривого Рогу, які архівним сектором Криворізької райдержадміністрації протягом 2014-2016 років були прийняті від Криворізької міської виборчої комісії, від 7 територіальних виборчих комісій м. Кривого Рогу, Криворізької районної виборчої комісії, а також від 17-ти сільських та 2 селищних виборчих комісій Криворізького району для тимчасового зберігання терміном на 5 (п`ять) років у кількості 5713 одиниць (мішків, боксів, пакунків, справ), та зберігалися у підвальному приміщенні архівного сектору Криворізької райдержадміністрації по вул. Кобилянського, 148А в Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу.

Реалізуючи свій злочинний намір, направлений на таємне викрадення офіційних документів, з метою обернення їх на власну користь, переслідуючи корисливу мету, ОСОБА_1, маючи ключі від вхідних дверей підвального приміщення архівного сектору Криворізької райдержадміністрації по вул. Кобилянського, 148А в Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу починаючи з липня 2016 року по 21.01.2017 р. систематично та неодноразово, за допомогою введених в оману працівників приймання пункту вторинної сировини, який розташований по вул. Кобилянського, 139Ж м. Кривого Рогу на автомобілі НОМЕР_1 таємно викрадала, та перевозила зазначені офіційні документи до пункту приймання вторинної сировини, який розташований по вул. Кобилянського, 139Ж м. Кривого Рогу, де здавала їх на вагу, за що отримувала грошову винагороду, сума якої не встановлена.

Таким чином, ОСОБА_1 в період часу з липня 2016 року по 21.01.2017 р. таємно викрала, та розпорядилася офіційними документами, які зберігалися в підвальному приміщенні архівного сектору Криворізької райдержадміністрації по вул. Кобилянського, 148А в Центрально-Міському районі м.Кривого Рогу в загальній кількості 5713 одиниць (мішків, боксів, пакунків, справ)".

Етап 2. Поліції знищити залишки макулатури. Про це дізнаємося все з того ж рішення суду. Цитата:

"Речові докази: паперові коробки в кількості 37 штук, з виборчими бюлетенями, які упаковані у три поліетиленові пакети, та згідно квитанції № 0360/17 від 24.01.2017 р. знаходяться на зберіганні в Криворізькому ВП ГУНП у Дніпропетровській області, а також чотири замка, два ключі, які упаковані у спеціальний номерний поліетиленовий пакет Експертної служби № 3090820, які згідно квитанції № 0383/17 від 22.03.2017 р. знаходяться на зберіганні в Криворізькому ВП ГУНП у Дніпропетровській області знищити".

Етап 3. Все, що залишилося, втратити через затоплення. Про це дізнаємося з відповідей на запити, при чому про факт затоплення дізналися випадково.

ujPytfOfAjPlJR

Хотілося б пойорнічати, пожартувати, але чомусь суцільний ступор. Як так?