На прес-конференції новопризначений голова Чернівецької ОДА, ударівець Роман Ванзуряк запевнив, що адміністративний ресурс під час виборів застосуватись не буде, а держслужбовцям Буковини заборонив агітувати за будь-яку політичну партію чи кандидата.

Голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк заборонив держслужбовцям краю використовувати адміністративний ресурс і заявив, що особисто не буде задіяний у виборчому процесі

Не хочу, щоб мене розглядали як політичного чи партійного діяча, - повідомив Роман Ванзуряк 10 квітня під час першої прес-конференції на посаді голови ОДА. - Я не є учасником цього (виборчого) процесу окрім того, що дозволяє мені моя компетенція забезпечити вільне волевиявлення, забезпечити об’єктивний процес виборів. Тому я заборонив усім державним службовцям агітувати за будь-яку політичну партія чи будь-якого кандидата чи будь-якого на посаду мера, оскільки в нас так само відбуваються вибори мера і будемо жорстко стежити для того, щоби не було адміністративного ресурсу, який фактично і зруйнував систему демократичних виборів.

(відео «Чернівецький промінь»)

Роман Ванзуряк очолює обласний осередок партії УДАР. Він заявив, що не знає, чи складе повноваження голови обласної організації партії УДАР, але поки "призупинив на функціональному рівні".

Також голова ОДА не підтвердив і не спростував інформацію, яка поширювалась в ЗМІ, щодо того, що виборчий штаб Петра Порошенка в області очолив нашоукраїнець, екс-голова ОДА Володимир Куліш. Останній, до речі, свого часу висловлювався на підтримку кандидата від Партії регіонів на парламентських виборах 2012 Артема Семенюка. Роман Ванзуряк сказав, що йому абсолютно байдуже, хто буде очолювати штаб якогось з кандидатів у президенти.

Також ще до офіційного представлення на посаді голови ОДА Роман Ванзуряк на традиційному віче 23 березня дав слово, що він і його команда «не будуть ніяким чином сприяти в рейтингу ні одного з кандидатів в Президенти», що команда не буде втручатись у політичні процеси, особливо вибори, не буде використовувати адмінресурс, ОДА не буде тиснути на ЗМІ та планувати темники.

(відео «Чернівецький промінь»)

Нагадаємо, що колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв (Партія регіонів) теж обіцяв в жодному разі не використовувати адміністративний ресурс. Проте під час кампанії у 2012 році він не дотримався своїх обіцянок та посів перше місце в рейтингу голів облдержадміністрацій щодо зловживання адміністративним ресурсом.

Громадянська мережа ОПОРА спостерігає за президентськими виборами та виборами мера в Чернівцях. У випадку виявлення порушень, просимо повідомляти нас за адресою:  [email protected] 

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/

Детальніше:

Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.