Рівненський Правий сектор розповсюдив заяву про намір блокувати роботу офісу рівненського осередку Комуністичної партії України, назвавши цю політичну сили «антинародною та антиукраїнською». У КПУ такі дії називають намаганням виключити комуністів з виборчого процесу.

У заяві Правого сектору, розповсюдженій у соціальній мережі Facebook, представники ПС попереджають про блокування роботи місцевого осередку Компартії.

«В Україні досі діє антинародна, антиукраїнська партія – це партія комуністів. Ця партія є правонаступницею окупантів-більшовиків, на сумлінні якої лежать численні нещастя українського народу. Вона зраджує національні інтереси, гнобить українську націю. Сьогодні ця партія з трибуни Верховної ради оголосила підтримку сепаратистів на сході України і вимагала виконати всі вимоги Кремля. У зв’язку з цим рівненський штаб Правого сектора докладає максимум зусиль для припинення їх злочинної діяльності», - йдеться у заяві рівненського Правого сектору.

- Їхній лідер Симоненко публічно висловив підтримку діям сепаратистів на сході України, - заявляє один з лідерів Правого сектору Рівненщини Роман Коваль, – Такі заяви - це заклик до порушення територіальної цілісності України. Тому їхня структура на Рівненщині структура має бути заблокована й закрита. І нехай не займаються антиукраїнською пропагандою. Ми закриємо завтра закриємо їхнє приміщення й виставимо охорону.

Рівненських комуністів такі дії обурюють й вони готові захищати партійний офіс.

- Нас хочуть виключити з виборчого процесу, - зазначає другий секретар Рівненського обкому КПУ Микола Шумелянко. - Про яку демократію може йти мова, коли вдаються до таких дій. Є законні методи політичної боротьби. Ми за круглі столи, дискусійні клуби й т.д, де можна аргументувати свої погляди. Ми готові розмовляти мовою аргументів, а вони, схоже, лише мовою сили. Будемо діяти по обстановці й захищати офіс, адже це приватна власність.

Нагадаємо, що лідери обох політичних сил, Дмитро Ярош (Правий сектор) та Петро Симоненко (КПУ), зареєстровані кандидатами у президенти України.

RIVNE   fdf640x430