Кандидат у депутати Верховної Ради по 141-му мажоритарному округу з центром у Татарбунарах Одеської області, самовисуванець Олександр Дубовий 23 жовтня був госпіталізований після дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася близько 4:00.

Про подробиці інциденту в організації пообіцяли повідомити пізніше. При цьому, за даними місцевих ЗМІ, кандидат повертався додому після наради в штабі, тривалого допізна.

Аварія сталася по дорозі між селами Мирне і Шевченкове Кілійського району — опозиціонер не доїхав 3 км до свого будинку. На зустрічній смузі стояла вантажівка із увімкненим дальнім світлом, а позаду неї раптово виїхала ще одна вантажівка також із увімкненим сліпучим дальнім світлом, причому так, що машини зайняли обидві смуги і заблокували дорогу.

Олександр Дубовий, який перебував за кермом автомобіля «Мазда», тимчасово втратив контроль над авто, і був змушений піти у бік. Машина злетіла в кювет і перекинулася.

Свідки відзначають, що вантажівки з місця пригоди втекли, навіть не намагаючись надати допомогу потерпілому, а кандидат потрапив до Кілійської лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та іншими ушкодженнями. Лікарі оцінюють його стан як важкий, однак зазначають, що його життю вже нічого не загрожує. Також вони зазначають, що перші тести показали повну відсутність у крові потерпілого алкоголю.

Після цього в штабі Об'єднаної опозиції заявили, що аварія, жертвою якої став кандидат в народні депутати України по 141 виборчому округу в Одеській області Олександр Дубовий, могла бути влаштована опонентами з метою усунути кандидата з передвиборної гонки.

«Керівництво штабів і кандидати по мажоритарних округах, підтримані Об'єднаною Опозицією, вимагають ретельного розслідування всіх обставин ДТП і встановлення осіб винуватців аварії», - сказано в заяві штабу.

В даний момент йде мова про порушення кримінальної справи. Ведеться слідство.

Нагадаємо, партія "УДАР" відкликала свого кандидата по цьому округу Ігоря Белінського заради підтримки Олександра Дубового, а до цього в підтримку Олександра Дубового зняли свої кандидатури Ігор Галат та Анатолій Левченко.

ДТП

ДТП

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.