28 березня, окрім проміжних виборів народного депутата, відбувались вибори до місцевих рад. У Дніпропетровській області виборці обирали депутата Глеюватської сільської ради Криворізького району (6 округ), Богданівської сільської ради Павлоградського району (6 округ) та Новопокровської селищної ради Дніпровського району (1 округ). Вибори відбувались у зв’язку з тим, що три депутати, яких було обрано на місцевих виборах – 2020 року, склали з себе повноваження.

По-перше, слід зазначити, що всі кандидати були позапартійними самовисуванцями. Представники партій були не зацікавлені висувати своїх кандидатів. Тим не менш, депутатом Новопокровської селищної ради виявили бажання стати два кандидати, які в цій громаді не проживають і виборцям невідомі.

Активісти Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській області відвідали виборчі дільниці, розташовані в селах Миропіль, Іверське та Мала Калинівка (Дніпровський район). І зафіксували деякі порушення виборчого законодавства.

Так, на виборчій дільниці №120532 (с. Миропіль) активісти побачили перегорнуту маленьку скриньку. За словами голови виборчої комісії, на цій дільниці проголосували 16 виборців із 17, внесених до витягу зі списку для голосування за місцем перебування. Але у скринці був лише один контрольний лист, який, за словами членів комісії, був вкинутий на ранковому засіданні.

Також було зафіксовано, що на ВД №120532 пандус не відповідає куту нахилу, заїзд починається на 15 сантиметрів вище від землі.

На ВД № 120530 (с. Іверське) активісти ОПОРИ виявили лист з передвиборчою програмою одного з кандидатів.

Після зауваження голова ДВК № 120530 викинула агітацію у смітник. Вона сказала, що ТВК не надала їм жодного інформаційного плакату, тому вона розмістила у приміщенні те, що приніс один з кандидатів. Жінка запевняла, що не знала про порушення виборчого законодавства.

Члени всіх проінспектованих виборчих дільниць говорили про низьку явку виборців, пов’язуючи це з тим, що обидва кандидати, які балотуються у депутати, є немісцевими.

Кандидат Павло Пегушин здобув перемогу на виборах депутата Новопокровської селищної ради. Згідно з протоколом ТВК, у виборах взяли участь 242 особи, недійсними були визнані 19 бюлетенів. За Павла Пегушина проголосував 201 виборець, за Андрія Нікітіна – 22.

У голосуванні за депутата Богданівської сільської ради Павлоградського району взяли участь 764 виборця, 23 бюлетені були визнані недійсними. Всього було три кандидати, серед них одна жінка. Найбільше голосів набрав Петро Головіков – 268, його найближчий суперник Михайло Скотаренко - 246, а Олена Гудзь – 225.

На виборах депутата Глеюватської сільської ради Криворізького району проголосували 288 виборців, 5 бюлетенів були визнані недійсними. Балотувалися дві кандидатки, перемогу здобула Наталія Довженко з 173 голосами виборців, у Лариси Картель – 110 голосів.