Кандидат у народні депутати по виборчому округу № 22 Ігор Палиця кличе свого опонента, іншого кандидата по цьому ж округу, Бориса Клімчука на передачу «Детектор брехні»

Ігор Палиця ще раз підтвердив інформацію про те, що його опонент по округу, і заодно голова Волинської ОДА, Борис Клімчук вимагав у нього мільйон доларів на агітаційну кампанію Партії регіонів та змушував написати заяву про вступ у фракцію ПР у наступному парламенті. Про це він заявив на власній прес-конференції, проведеній 24 серпня для вибраних ЗМІ.

«Він мені чітко сказав, що якщо я цього не зроблю, він змушений буде йти по округу, і в мене вигравати для того, щоб тут (округ із центром у м. Луцьк – авт.) пройшов саме кандидат від влади. На що я йому чітко сказав: Борисе Петровичу, Ви можете вже йти, вже реєструватися, але ні одне з трьох питань виконане не буде», - пояснив кандидат.

Щоб переконати журналістів у правдивості сказаного, Ігор Палиця згадав про телепрограму «Детектор брехні» на телеканалі СТБ. Мовляв, готовий перевірятися на детекторі брехні, аби довести правду. Так, кандидат покликав свого опонента Клімчука, щоб той відповів глядачам на три питання.

«У нас є, по-моєму, на телеканалі СТБ передача «Детектор брехні». Я готовий в прямому ефірі  пройти з Борисом Петровичем детектор брехні. Відповідь на ці три питання дасть він, і відповідь на ці три питання дам я. Будь ласка, я відкритий до будь-яких експериментів зі сторони Бориса Петровича», - засвідчив Палиця.

У той же час діючий народний депутат Ігор Палиця жодним словом не згадав, чи звертався він у правоохоронні органи, в повноваження яких і входить перевірка та розслідування фактів вимагання та зловживання службовим становищем.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.