«Визнати ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 кожного винуватим у пред'явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 160 КК України, і призначити кожному із них покарання у виді позбавлення волі строком 5 (п'ять) років…, з іспитовим терміном у 2 роки». Саме такий строк дав Придніпровський районний суд Черкас за підкуп виборців на виборах народних депутатів України у 2014 році. Повний текст рішення за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/75574252

Вирок суду є одним з небагатьох в Україні за яким призначено покарання за підкуп виборців. Він також досить цікавий з практичної сторони, зважаючи на те, що на Черкащині справ за порушення виборчих прав, які доведені до судових органів, лише одиниці.

Хоча в Україні немає прецедентного права, рішення по даній справі матиме стратегічний вплив на подальшу практику у справах про підкуп виборців і буде практикоутворюючим. Це зумовлено також малою кількістю справ за даним видом правопорушень та  відсутністю судової практики загалом по Україні.

Аналізуючи дане рішення слід відмітити, що справа будувалась на показах свідків, яким пропонували продати свій голос. Свідки зокрема зазначали, що підсудні пропонували їм за винагороду у 400-800 грн проголосувати за певного кандидата. Покази свідків стали ключовим доказом при винесенні вироку суду.

Судом чітко зазначено, що вчинений підсудними злочин є злочином з формальним складом. А це означає, що настання наслідків у вигляді голосування виборців за грошову винагороду за певного кандидата чи більше одного разу непотрібне. Злочин вважається закінченим з моменту пропозиції чи обіцянки виборцю неправомірної вигоди за вчинення ним дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права.

Отже, відповідальність за підкуп виборців настає з моменту пропозиції чи обіцянки виборцю продати свій голос. І це є ключовим моментом у справах про підкуп виборців, про що потрібно пам’ятати злочинцям. Невідворотність покарання у даній категорії справ з’являється і в майбутньому ми вже побачимо рішення про позбавлення волі без випробувальних строків.

Маю надію що з даним рішенням ознайомлять виборчі штаби кандидатів, й вони зважатимуть на нього при проведенні своїх виборчих кампаній.

 

Підготовлено в рамках проєкту “Виборча реформа задля посилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу”, який реалізує Громадянська мережа ОПОРА за підтримки ЄС ombudsman.oporaua.org/about_project