Харківський міський голова Геннадій Кернес голосував “за” під час 80% голосувань. Його головними “друзями” по голосуванню стали депутати фракції “За Харків, за Відродження”, які голосували спільно у понад 80% випадків. Під час близько 40% голосувань позиції депутатів фракції “Об`єднання Самопоміч” співпадають.

 

Такі дані просто і швидко отримати за допомогою локального сервісу kharkiv.rada4you.org, який відкриває доступ до всіх голосувань депутатів у зручному та інтерактивному форматі.

 

Зайшовши у розділ “депутати” ми можемо вибрати та подивитись голосування окремих депутатів та порівняти їхню позицію з іншими. Ми порівняли голосування міського голови Харкова з позиціями депутатів ради.

 

Всього за 4 роки діяльності Харківської міської ради Геннадій Кернес голосував “за” під час 80% голосувань та не голосував у 18% випадків. Доволі рідко міський голова голосував проти або утримувався. Так, за весь період він лише 7 разів натиснув кнопку “проти” та 11 разів утримався.

Депутати, що найбільш послідовно голосують із мером міста, належать до фракції “За Харків, за Відродження”. Так, більше 80% подібних із Геннадієм Кернесом голосувань зафіксовано у депутатів Андрія Бондаренко, Олексія Навроцького, Володимира Зінченка, Олександра Лобановського, Семена Сироти, Олександра Новака та депутатки Ольги Чичиної.

“Недругами” у голосуваннях Геннадія Кернеса переважно є депутати фракції “Об`єднання Самопоміч”: Марія Мезенцева, Іван Ракич, Захар Мазняк, Олена Горошко, Сергій Утєвський, Сергій Могила, Тарас Сітенко, Олексій Бабешко, Олена Ворона, Наталія Коваленко, Георгій Лаговський. Їх спільний відсоток голосувань нижчий за 50%. Найменш послідовно із міським головою голосує і депутат фракції “Наш край” Олександр Худенко. Проте зазначений депутат не голосував під час 29% голосувань у міській раді.

*Депутати Віктор Кітанін та Олена Гунбіна фракції “За Харків, за Відродження” отримали мандат після обрання ради, тому голосування їх попередників не враховуються. Також депутат фракції “Наш край” Олександр Фельдман відмовився від депутатства.

 

За допомогою сервісу можна відслідковувати й інші голосування депутатів міської ради, створювати політики та аналізувати їх, чи порівнювати позиції депутатів із тим, до яких фракцій вони належать та наскільки спільно голосують під час розгляду питань на сесії.