Членам Партії регіонів надходять листи від імені Сергія Ларіна (голова Кіровоградської ОДА, Партія регіонів), в яких начебто губернатор агітує голосувати за Партію регіонів та кандидатів від неї в одномандатних виборчих округах.

Сергій Ларін у листах обіцяє покинути свою посаду у разі неотримання перемоги Партією регіонів та програшу хоч одного кандидата-мажоритарника області: «Але я не буду мати морального права залишатись на посаді губернатора, якщо ми не отримаємо першого місця для Партії регіонів по області та для кожного з представників нашої команди в кожному з п’яти одномандатних виборчих округів. – далі Сергій Ларін заявляє. – Так, я готовий працювати пліч-о-пліч з Вами, але як людина честі я вимушений буду написати заяву за власним бажанням, виконавши свою обіцянку про те, що піду з посади, якщо партія регіонів не виграє ці вибори».

лист

У тексті листа зазначається про успішну реалізацію чинною владою тисяч «корисних проектів, регіональних ініціатив та конкретних добрих справ» та наміру губернатора повністю виконати розпочаті соціальні програми та проекти Кіровоградщини.

Губернатор висловлює хвилювання за результати виборів 2012 року через дії опонентів, які «знову рвуться до влади». Опонентів по виборчим перегонам автор листа звинуватив у численних порушеннях законодавства України під час їх перебування при владі, у використанні чорного PR по відношенню до Партії регіонів.

Закінчується звернення агітаційним закликом: «Для нашої повної перемоги потрібно небагато: треба просто кожному члену партії прийти самому та привести на виборчу дільницю 10 своїх рідних, знайомих, друзів, які теж проголосують за Партію регіонів і за наших кандидатів у мажоритарних округах: у 99-му – за Олександра Шаталова, у 100-му – Станіслава Березкіна, у 101-му – за Віталія Грушевського, у 102-му – за Олександра Єдіна, у 103-му – за Сергія Кузьменка».

Детальніше на МАПІ

Надія Домаш
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.