Локальні сервіси Rada4You в першу чергу допоможуть Вам контролювати ваших депутатів, але не тільки.

Локальний сервіс Rada4You — це зручний калькулятор, що порахує найбільших прогульників сесій міської ради, розповість яка фракція найдисциплінованіша, хто є другом по голосуванню вашого депутата тощо.

Локальний сервіс Rada4You — це зручний візуалізатор, що дасть вам не тільки цифри, а й оформить запитувану інформацію у зручний та зрозумілий графік/діаграму.

Локальний сервіс Rada4You за потреби віддасть вам всі необхідні дані для більш глибшого аналізу та порівння.

 

Отож, детальніше розповімо, що ви можете взяти з локального сервісу Rada4you.

 

Повний список депутатів міської ради.

Не вражає?

Але на багатьох веб-ресурсах міських рад немає і цієї інформації.

Ви можете переглянути депутатів за зручними для вас параметрами — за алфавітом, за фракцією, за округом, за дотриманням фракційної дисципліни, за присутністю на сесіях міської ради.

Зайшовши в кабінет обраного вами депутата ви можете побачити фракційність, помісячно, чи за весь період, як депутат відвідував сесії міської ради та наскільки часто голосував проти лінії фракції.

 1212

Далі більше...

 

Ви можете подивитися статистику голосувань депутата. А саме, як часто депутат голосує “за”, “проти”, “утримався”, або ж “не голосував”.

Сервіс рахує скільки разів депутат голосував проти лінії фракції. Що таке “лінія фракції” запитуєте ви? Відповідаємо. Це коли депутат голосує не так, як усі депутати у фракції.

Сервіс покаже останні голосування вашого депутата, як він голосував за дані рішення та чи були вони врешті прийняті.

 121212

Ні, сервіс не досліджує родинні зв’язки, чи лайки у соціальних мережах вашого депутата

Локальний сервіс rada4You покаже вам хто ж є справжніми друзями вашого депутата. Ні, сервіс не досліджує родинні зв’язки, чи лайки у соціальних мережах вашого депутата. Сервіс порівнює наскільки “в унісон” голосує депутат з іншими депутатами. Саме тут ви можете знайти багато цікавинок та відкриттів, адже не завжди друзі по фракції є справжніми друзями по голосуванню вашого депутата.

Як бонус ви можете дану інформацію зберегти собі у зручному для вас форматі. А це або візуалізація про вашого депутата, що миттєво буде створена сервісом, або всі ці дані у машиночитному форматі. А можете взагалі відразу поширити потрібну вам інформацію у соціальних мережах не зберігаючи нічого у своєму комп’ютері.

1212121212

 

Голосування

Локальний сервіс Rada4You дозволить вам більше не пропадати у нетрях всіх голосувань на офіційних веб-ресурсах. Він уже їх поскладав у зручному для вас форматі.

Зайшовши у розділ “Голосування” ви можете подивитися всі рішення міської ради за датою, за присутністю та фракційною дисципліною. Сервіс відразу показує вам, які рішення були прийнятті, або відхиленні, яка присутність депутатів була, коли відбувалося голосування, скільки голосувань за відповідне рішення було проти лінії фракції.

Зараз спробуємо разом з вами розібратися, що ж це нам може дати для аналізу.

Голосування за датою дасть змогу промоніторити всі голосування за вибраний вами період, за останні 3 місяці, або за останній пленарний місяць.

Голосування за присутністю дасть вам змогу переглянути, як та які приймаються рішення в залежності від кількості депутатів, що є на відповідному голосуванні.

Голосування за фракційною дисципліною покаже вам які рішення приймалися, або ж навпаки були відхиленні і скільки депутатів пішли проти “лінії” рідної фракції для прийняття/відхилення рішення.

У розділі “сумісні голосування” сервіс вам покаже наскільки фракція, що вас цікавить голосує однаково з іншими фракціями. Ви також маєте змогу подивитися “дружбу” фракцій помісячно та зробити аналіз міжфракційних стосунків, якщо такі були. Всю необхідну інформацію ви також можете забрати собі у машиночитному форматі, або ж просто обмежитися візуалізацією, чи поширенням у соціальних мережах.

 12121212121212

І мало не забули про ще одну приємність. Зайшовши на будь-яке голосування/рішення ви можете отримати всю вичерпну інформацію, що може вас цікавити.

Отже, потрібне вам голосування ви можете знайти скориставшись пошуком. Натиснувши та зайшовши на саме голосування ви побачите, чи рішення було прийнято, чи відхилено, текст самого рішення, статистику голосування по даному рішенню. Скільки та як саме голосували депутати пофракційно, поіменне голосування за рішення, присутність депутатів на відповідному голосуванні. І звичайно всю інформацію ви можете забрати до себе у машиночитному форматі, чи обмежитися візуалізацією, або викласти миттєво все у свої соціальні мережі.

 

Підсумовуючи все вищесказане. Закінчилася ера, коли потрібно перерити весь веб-сайт органу міської ради, щоб зробити маленький аналіз голосувань, депутатів тощо. Прийшла ера світла а прозорості, що одразу покаже, збере, підрахує та візуалізує весь потрібний для вас аналіз рішень та самих депутатів.

 

На даний момент уже шість міст мають локальні сервіси Rada4You:

Вінниця https://vinnytsia.rada4you.org

Луцьк https://lutsk.rada4you.org

Львів https://lviv.rada4you.org

Миколаїв https://mykolaiv.rada4you.org

Харків https://kharkiv.rada4you.org

та Дрогобич https://drohobych.rada4you.org

 

Якщо ви хочете, щоб відповідний аналітичний модуль був і у вашому місті, ознайомтеся як адаптувати голосування та яку інформацію потрібно підготувати для запуску сервісу.