Журналіст Дмитро Гордон провів ряд творчих зустрічей з громадянами в різних містах України. На заходах він проводив «симуляцію виборів», де просив людей відкрито піднімати руки та голосувати за одного з шести потенційних кандидатів на пост Президента України. Деякі зустрічі були проведені в навчальних закладах.

17 листопада журналіст Дмитро Гордон провів зустрічі з громадянами в Дніпрі – в Університеті митної справи та фінансів та в БК Машинобудівників. У Кривому Розі зустріч відбулася в театрі ім. Тараса Шевченка.

22.11.2018 news Dnipro Gordon

На цих публічних заходах Дмитро Гордон проводить «симуляцію виборів», просить аудиторію визначитись та проголосувати підняттям руки за певного кандидата. Спочатку він спитав аудиторію, хто не збирається йти на вибори. А потім запропонував проголосувати за одного з шести кандидатів: Юрія Бойка, Анатолія Гриценка, Володимира Зеленського, Олега Ляшка, Петра Порошенка, Юлію Тимошенко. По завершенні такого відкритого голосування у двох турах, він оголосив Президента України для Університету митної справи на 17 листопада та зазначив, що ні за кого не агітує. Необхідно зазначити, що ця зустріч проводилась безпосередньо в навчальному закладі.

Як зазначив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області наразі офіційна виборча кампанія не стартувала, тому подібні дії не підпадають під виборче законодавство. «Та варто зазначити, що подібні дії під час виборчої кампанії можна було б потенційно розцінити і як порушення таємниці голосування, передбаченої статтею 7 Закону України «Про вибори Президента України», і як передвиборчу агітацію відповідно до статті 58 цього ж Закону», – підкреслив він.

Нагадаємо, МОН в офіційному листі від 26 червня 2018 року до навчальних закладів заборонив проводити політичну агітацію в навчальних закладах.

Перша подібна зустріч із «симуляцією виборів» відбулась в Київському інституті міжнародних відносин 27 вересня. А 19 листопада така ж зустріч відбулась у Харкові в театрі Опери та балету ім. Миколи Лисенка.