Так виглядає, що опозиція зекономила на блокуванні Верховної Ради 79 мільйонів гривень платників податків. Провідний ньюсмейкер Партії Регіонів Олександр Єфремов легко порахував, що один день роботи того, що в демократично просунутих країнах прийнято називати Парламентом, обходиться державі в 2,3 млн. гривень.

Немає значення в якій формі працюють депутати – складають і виголошують законотворчі казки (де ми з вами головні герої і в яких добро, як правило, не перемагає) чи бавляться у псевдовійни навколо трибуни (в яких часто вирішується не те, хто акробатичніший і сильніший, а доля країни). В будь-якому випадку ми за це платимо. А ми любимо розраховуватися «за цих хлопців» і під настрій купувати собі різні дрібнички: відеокамери за мільярд гривень, щоб один день познімати себе улюблених на фоні кабінок для голосування, чи телетюнери за ще більші гроші, щоб в цифровій якості дивитися суїцидальні новини в яких нас калічать і вбивають, чи примітивні шоу, де суворі деміурги відкривають наші вроджені і набуті таланти.

Тому 29 мільйонів гривень, які за підрахунками Олександра Єфремова, ми заплатили за 13 днів блокування Ради опозиційними депутатами – для нас це копійки. Звичайні витрати на культурні розваги. Це як плата за квитки в театр. А ми любимо добрі вистави. Пригадую як на початку 2008 року ми з насолодою дивилися аж 47-денну театральну постановку з поетичною назвою «НАТО – ні!». Тоді ми заплатили за квитки, якщо скористатися арифметикою Єфремова, 108 мільйонів гривень. Тож сьогодні, цілком вправі сподіватися на не менш феєричне і тривали видовище. Адже цього року опозиція блокувала раду лише 13 днів (а не 47) і витратила 29 мільйонів (а не 108). Нагадую, що за депутатську кінематографію – як і за всі культурно-політичні мега-події в цій країні – ми вже розрахувалися й робимо це щоденно. Агов, опозиціонери! Дайош виставу ще на 34 дні на наші, по хазяйські зекономлені вами, гроші.