Пройшла перша серія реаліті-шоу «Сесія нової ВР». Дійсно нового, склад парламенту оновився фракціями і депутатами, що й змінило певні порядки у Верховній раді. Проте не дивлячись на нові порядки - рішення, які потрібно приймати – приймаються і про демарш з боку олігархів ПР, про що мало не кричали всі оглядачі, навіть мови не може бути.

Все не відходить від стандартних норм – «хліба та дійства» для електорату відійшли на радість «дійства», для депутатів запахло «хлібом». Бо за законами економіки чим більше «дійства», тим менше «хліба».

Я дуже рада, що ВО «Свобода» все-таки потрапила в раду. Але радію тільки з причини, що наші громадяни (електорат) знову будуть навчатися на «граблях». Ну не можна втрачати віри в те, що твої співвідчизники все-таки колись та й почнуть думати, а не вірити в супергероїв.

Зараз ми радіємо з бійок та парламентського «тролінгу» - це і Фаріон з допомогою для Азарова, і формальне «не звільнення» від обов’язків Арбузова та Прасолова, і законопроект про «іномарки» - кожен відробляє довіру електорату.

ОО «Батьківщина» вже просто формально згадує про Тимошенко, навіть не пригнавши всіх депутатів своєї фракції на голосування про декриміналізацію статей за якими засуджена лідерка «Батьківщини». Партія влади навіть віддала за це «шоу» вісім своїх голосів. Зрештою, не отримавши підтримки (а чи вони її хоч шукали?), як за законами драматургії, опозиція пафосно покинула залу… Для чого потрібно було робити такий танцювальний «випад» я й досі зрозуміти не можу.

Тушки набивають собі ціну, для того щоб потім дорожче продатись. І не бояться вони прикладу з Табаловими, бо покричали для чемності та й перестали. А Табалови, як були, так і будуть. І електорат теж вже забув зраду (хоча я це швидше називаю дешевшою інвестицією, бо в ОО було дешевше потрапити ніж в ПР), а з набранням статусу «тушки» вони ще й заробили. Тому лише з цього принципу тушок ще буде багато. Ще ж серйозних рішень ніхто не виносив і замовлення такого з Банкової ще не було, де потрібно було б витрачати на голоси кошти.

Тому з нетерпінням чекаю продовження реаліті-шоу з імпозантними мужчинами та вишуканими жіночками з млосним поглядом в далечінь.